SALARIZARE 2017. Toti angajatii vor avea salariul majorat de la 1 februarie. Marirea salariului mediu impinge grila salariala mai sus, anunta premierul
Breaking News

NOUA LEGE A SALARIZARII, IN VIGOARE DE LA 1 IULIE 2017. Va fi un singur salariu minim, fara diferente intre stat si privat. Legea salarizarii avantajeaza medicii si corecteaza salariile din armata

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE VA INTRA IN VIGOARE DE LA 1 IULIE 2017. Anuntul a fost facut, sambata, de ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social, Gabriel Petrea, aflat la Iasi pentru o intalnire cu autoritatile locale si cu sindicalistii. El a explicat ca va fi un singur salariu minim, fara diferente intre stat si privat, adaugand ca Legea salarizarii avantajeaza medicii si corecteaza salariile din armata.

NOUA LEGE A SALARIZARII, 1 IULIE 2017. Ministrul Consultarii Publice a tinut sa faca referire si la nemultumirile care ar putea sa apara intre salariatii din diverse domenii, ca urmare a majorarilor aplicate in anumite sectoare. Petrea a afirmat ca in discutiile purtate deja cu sindicatele a avut in vedere doar nivelul de salarizare pentru ramura respectiva. Dar sa le luam pe rand.

NOUA LEGE A SALARIZARII, 1 IULIE 2017. Legea salarizarii unitare, care va intra in vigoare la 1 iulie, prevede un singur salariu minim, fara a exista diferente intre angajatii la stat si cei din zona privata. El a precizat ca nu este normal ca un contabil de la Consiliul Judetean Iasi sa aiba un salariu diferit de cel al unui contabil de la Consiliul Judetean Timis.

Cele mai noi informatii despre noua lege a salarizarii sunt aici

„Va exista un singur salariu minim pe economie si in privat si la stat, asa cum este prevazut in programul de guvernare. Acum este 1.450 de lei, la 1 ianuarie anul viitor va fi 1.550 de lei si in fiecare an va creste cu câte 100 de lei. Urmarim un principiu foarte clar, sa eliminam decalajele aparute de-a lungul timpului intre lucratori pe aceeasi pozitie, din aceeasi familie ocupationala. Va dau un exemplu: un contabil de la CJ Iasi are salariu diferit fata de un contabil la CJ Timis. Este vorba despre aceeasi munca si aceeasi incadrare. Nu este normal sa se intâmple asta si noi credem ca trebuie facuta o astfel de lege”, a precizat ministrul Gabriel Petrea.

NOUA LEGE A SALARIZARII, 1 IULIE 2017. Astfel, exista situatii de angajati din armata care au salarii de 740 de lei, el sustinând ca lefurile acestora vor fi aduse la nivelul salariului minim pe economie.

„Am gasit salarii in plata de 740 de lei. Nu este normal ca in 2017 o persoana care munceste sa primeasca o asemenea suma. in armata este acest caz. De aceea ne dorim ca salariul minim sa-l primeasca toata lumea. Ideea salariului minim este discutata si la nivel european pentru a asigura bunastarea oricarei persoane care munceste. Atunci când munceste, o familie ar trebui sa aiba un trai decent. Prin aceste majorari putem repara o nedreptate care s-a tot dezvoltat in ultimii ani”, a afirmat Gabriel Petrea.

NOUA LEGE A SALARIZARII, 1 IULIE 2017. Potrivit lui Gabriel Petrea, domeniul sanatatii este prioritar in ceea ce priveste maririle de salarii, el precizand ca, potrivit Legii salarizarii un medic rezident va câstiga 1.200 de euro brut pe luna, in timp ce salariul unui medic specialist va atinge 3.600 de euro.

In ceea ce priveste nemultumirile care ar putea sa apara intre salariatii din diverse domenii, ministrul Gabriel Petrea a afirmat ca in discutiile purtate deja cu sindicatele a avut in vedere doar nivelul de salarizare pentru ramura respectiva.

Citeste si: Noua lege de salarizare va aduce importante cresteri salariale in sanatate, dar si o reasezare a grilei de salarizare

Legea salarizarii in MApN: Cum se modifica salarizarea in armata, inclusiv pentru soldati si gradati. Explicatii oferite de general Nicolae Ciuca, seful Statului Major General

„Am avut mesaje pentru fiecare categorie in parte si le-am cerut sa spuna daca sunt multumiti cu ceea ce au pentru categoria lor. Noi vrem sa stabilim impreuna daca salarizarea in domeniul lor este in regula si sa lasam discutiile privind ceea ce se intâmpla in celelalte domenii”, a declarat ministrul Consultarii Publice si al Dialogului Social.

NOUA LEGE A SALARIZARII, 1 IULIE 2017. Intrebat daca nu considera ca majorarile de salarii anuntate vor avea ca efect cresterea inflatiei, ministrul Gabriel Petrea a raspuns: „Nu sunt finantist, nu pot sa va spun daca va creste si cu cat”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Programul de guvernare al PNL, lansat sambata de Alina Gorghiu si Vasile Blaga. Ce prevede documentul

Cristiana Petrariu Bota

50 de romani au fost la Wuhan (China) si au revenit de curand in tara

Cristiana Petrariu Bota

Parada militara de Ziua Nationala a Romaniei va incepe la ora 11.00. Proteste in Piata Victoriei si la Arcul de Triumf

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult