Lia Olguta Vasilescu, reactie dupa refuzul lui Iohannis: Stiam ca presedintele e ranchiunos. Ca ministru cred ca mi-am demonstrat eficienta
Economie

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE. Negocieri intre Guvern si sindicate, la ce concluzii s-a ajuns. UPDATE

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE A FOST DISCUTATA, LUNI, INTRE REPREZENTANTII GUVERNULUI SI SINDICATELOR. Guvernul a discutat cu sindicatele din ordine publica si sanatate, in incercarea de a gasi o rezolvare la nemultumirile ridicate. Negocierile pentru noua lege a salarizarii unitare nu s-au incheiat, urmand a se purta discutii si cu Ministerul Finantelor.

Inainte de intrevedere, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, i-a asigurat pe sindicalisti ca va lua in calcul propunerile lor privind salarizarea, precizand insa ca si-ar dori ca proiectul legii salarizarii sa nu sufere modificari substantiale.

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE. Dupa discutii, presedintele Sindicatului politistilor, Dumitru Coarna, a spus ca va urma o discutie cu ministrul de Finante, pentru a gasi o solutie care sa rezolve problemele din sistem.

”Am avut o discuție tehnică cu ministrul Muncii, ne-a promis că vom avea o discuție cu ministrul de Finanțe, pentru a detensiona această stare conflictuală. Noi nu ne dorim să ieșim în stradă”, a precizat Coarna, citat de Antena 3.

Vezi si: SALARIZARE 2017. Controversa in noua lege a salarizarii, sindicatele au gasit o mare problema in diferentierea dintre salarii si indemnizatii

Politistii anunta un protest masiv in Bucuresti! SNPPC: Suntem abuzati, premierul aplica selectiv legea

Negocierile pe noua lege a salarizarii ar putea opri si protestele anuntate de sindicalistii din Politie. Acestia sunt nemultumiti ca indemnizatiile si sporurile de baza ale agentilor nu au fost majorate, desi salariul minim a ajuns la 1.450 de lei.

Daca discutiile nu vor ajunge la o concluzie favorabila, politistii ameninta cu proteste de amploare.

NOUA LEGE A SALARIZARII UNITARE PREVEDE CRESTERI SPECTACULOASE 

Noul proiect de lege a salarizarii are in vedere cresteri spectaculoase, ajungand pana la 70% fata de valoarea actuala. Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a anuntat deja ca cele mai mari cresteri de salarii in sectorul bugetar vor fi la cele care acum sunt de pana la 4.000 de lei, iar cele care depasesc acest prag vor avea cresteri de pana la 45%.

Sindicatele sustin, insa, ca noua lege a salarizarii se va aplica din nou prea repede si astfel vor aparea greseli grave.

Citeste si: SALARIZARE 2017. Ce pericole ascunde noua lege a salarizarii unitare, aflata in lucru la Guvern

Ministerul Muncii anunta continutul Legii salarizarii. Printre prevederi, se introduc 3 trepte de salarizare. Cu cat se vor majora salariile profesorilor si medicilor

Articole asemănătoare

Modificarea OUG 114 va afecta salariile si pensiile romanilor in 2020, sustine un fost premier interimar

Lucy Ionesco

40.000 de bugetari au salariile taiate din ianuarie, sustine Romania TV. Afectati sunt si angajatii din invatamant, grefierii si expertii criminalisti

Ioana Badulescu

Lista ANAF a persoanelor cu datorii la stat, publicata luni

Lucy Ionesco