Ministrul Justitiei
Social

Noua lege privind eliberarile din penitenciare intra joi in vigoare. Toader: Maine vor intra in libertate primii detinuti

Noua lege privind eliberarile din penitenciare intra joi in vigoare, a anuntat ministrul Justitiei Tudore Toader, care a adaugat ca in aceeasi zi vor intra in libertate primii detinuti. Masura legislativa va acorda detinutilor 12 zile la fiecare 60 de zile executate in conditii necorespunzatoare.

„Daca un detinut a stat 60 de zile in penitenciare in conditii necorespunzatoare, atunci se considera ca a executat 60 de zile plus sase plus sase, adica 72 zile”, a explicat Toader, precizand ca decizia se va aplica de maine.

“Comisiile din penitenciare sunt pregatite, au facut calculele. Maine vor intra in libertate primii detinuti”, a completat ministrul justitiei.

Tudorel Toader a mai precizat ca exista in lucru si o lege care prevede ca o parte a pedepsei cu inchisoarea – sau toata pedeapsa – poate fi executata cu supraveghere electronica.

Ministrul justitiei a declarat si ca “dinamica populatiei penitenciare din ultima vreme este una favorabila, numarul de intrari este mai mic decat numarul de iesiri”.

“Acest cumul de masuri ne creeaza convingerea ca pe termen scurt vom rezolva problema din penitenciare”, a adaugat Toader.

Proiectul de modificare a Legilor Justitiei este gata, anunta ministrul Tudorel Toader. Prioritatea o reprezinta conditiile din penitenciare

Toader a anuntat miercuri dimineata, pe pagina sa de Facebook, ca a fost finalizat proiectul de modificare a legilor justitiei si ca prioritara este rezolvarea conditiilor din penitenciare.

„La calcularea pedepsei executate efectiv se are in vedere, indiferent de regimul de executare a pedepsei, ca masura compensatorie, si executarea pedepsei in conditii necorespunzatoare, caz in care, pentru fiecare perioada de 30 de zile executate in conditii necorespunzatoare, chiar daca acestea nu sunt consecutive, se considera executate, suplimentar, 6 zile din pedeapsa aplicata'”, explica dimineata ministrul.

Stiri pe aceeasi tema

Zile libere in 2021. Vezi cate sarbatori legale vom avea in noul an

Delia Ion

Cutremur in Buzau, miercuri dimineata, cu magnitudinea de 3 grade pe Richter

Cristiana Petrariu Bota

SUA se pregateste sa faca investitii masive in baza aeriana militara de la Aeroportul Mihail Kogalniceanu

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult