Dragnea il ironizeaza pe Iohannis pe adresa privind sefia SIE: O sa o citesc pana voi intelege, poate e nevoie de o dezbatere
Breaking News

Noua propunere de premier va fi facuta luni la Palatul Cotroceni. PSD: Sunt patru variante. Va fi un om corect si cinstit

Noua propunere de premier va fi facuta luni, la Palatul Cotroceni, pana atunci PSD urmand a purta discutii in cadrul CEX si in grupurile parlamentare. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca are in vedere patru variante de premier „domni si doamne”, iar propunerea finala va fi a unui om „corect si cinstit”. 

Intr-o declaratie de presa, Liviu Dragnea a spus ca partidul se va intruni zilele cestea in cadrul Comitetului Executiv, iar duminica va avea o intalnire cu grupurile parlamentare. Propunerea privind noul premier al Romaniei va fi facuta luni la Palatul Cotroceni.

„In zilele urmatoare vom avea un CEX si duminica o intalnire cu grupurile parlamentare. Luni mergem cu o propunere la presedinte”, a spus Dragnea.

De interes: PSD si ALDE au pierdut majoritatea parlamentara, dupa ce si-au demis propriul Guvern 

Cine va fi noul premier si cine sunt posibilii ministri din noul Guvern PSD

Intrebat daca decizia finala se va lua in CEX sau in grupuri, liderul PSD a spus ca ambele foruri vor transa situatia.

„Si, si. Intai discutam candidatul de prim ministru. Sunt absolut convins ca presedintele Iohannis va fi interesat in continuare de stabilitatea Romaniei. Toate mesajele publice pe care le-a dat au fost mai mult decat corecte. Sunt absolut convins ca luni va accepta propunerea noastra. Oameni din guvern, fosti oficiali din guvern dati afara spuneau despre un Iacov care suna, mergea peste secretarul general al guvernului si care suna si in partid. Pe langa dl Jianu care isi suna si fostii profesori, suna si acest domn”, a adaugat Dragnea.

Despre profilul viitorului premier, Liviu Dragnea a precizat: „Sa fie un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, sa aiba capacitatea de implementare a programului de guvernare, un om cinstit”.

Intrebat daca exista varianta unui premier din afara partidului, liderul PSD a exclus aceasta varianta, precizand ca are patru variante „de domni si doamne”.

„Nu cred. Eu am patru variante, si doamne si domni. Avem toate argumentele sa finalizam saptamana viitoare votul pentru noul guvern. Daca luni avem desemnarea de la Cotroceni, in cateva zile intram cu votul in parlament.  Sunt absolut convins ca nici presedintele nu ia in calcul scenariul anticipatelor”, a adaugat el.

Articole asemănătoare

Presa internationala, despre o noua zi de proteste. „Ce se intampla in Romania nu este democratie”, scrie Deutsche Welle, publicatie care compara actiunile jandarmilor cu violentele de la Tienanmen

Ioana Badulescu

Sondaj: 55% dintre locuitorii din Chisinau isi doresc unirea R. Moldova cu Romania

Ioana Badulescu

Geeks for Democracy: Dragnea si Tariceanu pun in pericol viitorul democratic al Romaniei. Ambii sunt intr-o betie a vitezei care ne va duce pe toti in prapastie

Lucy Ionesco