-3.2 C
România
1 decembrie 2020
Externe

Noul COD al EDUCATIEI, in dezbatere publica in Rep. Moldova. Elevii din clasele primare nu vor mai primi note

Autoritatile din Republica Moldova dezbat, in aceasta perioada, noul COD al EDUCATIEI. Una dintre prevederile proiectului legislativ pe Educatie, elevii din clasele primare nu vor mai primi note la scoala, iar studiile liceale vor fi obligatorii.

Noul Cod al Educatiei a fost propus, miercuri, pentru dezbateri publice. Conform modificarilor propuse, micutii din invatamantul primar nu vor mai primi note, ci inimioare, albinute, furnicute si alte simboluri.

„Aceasta initiativa, evaluarea prin descriptori, vine pentru ca oricat nu am incerca sa spunem ce inseamna nota 10 sau nota 9, aceste lucruri nu ne spun foarte multe. Este vorba de descriptori care vor descrie foarte clar comportamnetul copiilor, abilitatile lor”, a spus Liliana Nicolaescu Nicolai, viceministru al Educatiei din Republica Moldova.

De asemenea in urma modificarii Codului Educatiei, vor fi instituite structuri noi, care vor evalua calitatea studiilor, ceea ce va scadea din autonomia institutiei, spun conducatorii acestora.

Codul Educatiei vine cu schimbari nu doar pentru elevi, dar si pentru profesori, una dintre aacestea fiind si ca acestia sa nu poata avea ore suplimentare la clasele la care deja predau.

Pentru excluderea numirii pe viata a directorilor de scoli si respectiv a rectorilor, Codul Educatiei prevede ca acestia sa fie numiti pe o perioada de cinci ani si sa aiba nu mai mult de doua termene.

Noul Cod al Educatiei a fost propus pentru dezbateri publice, iar la final ar trebui sa fie aprobat de Parlament.

Stiri pe aceeasi tema

Emisarul Michel Barnier a primit mandat de la UE pentru a incepe negocierile pentru Brexit

Ioana Badulescu

MAE: Ziua Brancusi este marcata de ambasadele si oficiile consulare romanesti din strainatate

Cristiana Petrariu Bota

Luca Niculescu, ambasadorul Romaniei in Franta, primit de presedintele Hollande

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult