3.9 C
România
20 octombrie 2020
NOUL COD FISCAL 2015: Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal. Urmeaza dezbaterile din Parlament
Economie

NOUL COD FISCAL 2015: Guvernul a aprobat proiectul noului Cod Fiscal. Urmeaza dezbaterile din Parlament

NOUL COD FISCAL 2015: Proiectul noului Cod Fiscal a fost aprobat, miercuri, in sedinta de Guvern, urmand ca documentul sa fie trimis in Parlament pentru dezbateri. Dupa trei ani, persoana care s-a ocupat nemijlocit de proiect a fost secretarul de stat Dan Manolescu, un tehnocrat apreciat in mediul politic. Codul Fiscal rescris cuprinde circa 100 de modificari. 

NOUL COD FISCAL 2015: Impactul macroeconomic este diferenţiat, unele masuri urmand sa intre in vigoare in 2016, iar altele in 2019, cand Guvernul spera ca reducerea cotei unice, respectiv a impozitului pe profit şi a impozitului pe venit, sa aiba un rol multiplicator cu deosebire asupra investiţiilor.

Pe ansamblu, se estimează că în anul 2016 principala componentă de cerere care va fi influenţată pozitiv este consumul populaţiei, care urmează să se majoreze suplimentar cu 1,8 puncte procentuale.

Citeste si: Noul Cod Fiscal va fi asumat de premier daca proiectul va fi blocat politic in Parlament

NOUL COD FISCAL 2015: Un impact semnificativ se va înregistra şi în cazul inflaţiei, care, potrivit estimarilor Guvernului, s-ar putea diminua cu 2,6 puncte procentuale în primul an de aplicare a propunerilor de reducere a TVA şi a accizelor.

NOUL COD FISCAL 2015: Proiectul rescrierii Codului fiscal a inceput in 2013 sub ministeriatul liberalului Daniel Chitoiu, a continuat sub Ioana Petrescu (fara apartenenta politica asumata), preluat de socialistul Darius Valcov si finalizat sub interimatul lui Victor Ponta la conducerea Finantelor.

Stiri pe aceeasi tema

Principalele prevederi ale acordului cu FMI

Cristiana Petrariu Bota

Topul firmelor din Bucuresti pe 2017. Au fost premiati liderii, adica cei care au inteles ca etica in afaceri nu e doar un concept

Ioana Badulescu

Institutul de Statistica: Salariul mediu net a crescut cu 13,3%, valorile cele mai mari s-au inregistrat in servicii informatice

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult