NOUL COD FISCAL
Economie

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Cele mai importante modificari pentru firme de la 1 ianuarie 2016

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala vor intra in vigoare de la 1 ianuarie 2016, iar principalele modificari care vor viza firmele de la aceasta data le puteti citi mai jos, intr-un material realizat de jurnalistii de la Capital. Cu două luni înainte de intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal si a Codului de procedura fiscala, Deloitte România împreună cu Reff & Asociații SCA, societatea de avocați reprezentând Deloitte Legal în România, au prezentat cele mai importante schimbări ce vor influența activitatea companiilor, începând cu 1 ianuarie 2016, și cum pot beneficia acestea de pe urma modificărilor, în cadrul conferinței anuale Deloitte Tax & Legal.

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. “O dată pe an, ne întâlnim cu clienții noștri și încercăm, pe parcursul unei zile, să răspundem provocărilor cu care se confruntă în activitatea de zi cu zi. În timpul conferinței de anul trecut, 60% din participanții la un sondaj considerau că neclaritatea legislativă este principala arie care ar trebui vizată de reforma fiscală”, a spus Dan Bădin, Partener Deloitte România. “Noul Cod fiscal își propune o simplificare a regulilor fiscale și o clarificare a anumitor prevederi, cu scopul eficientizării administrării impozitelor”.

NOUL COD FISCAL: Impozit pe profit din 2016 pentru scolile private

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Potrivit lui Bădin, schimbările de ordin legislativ nu se opresc aici, deoarece în următorii doi ani, legislația fiscală va suferi noi transformări, ca urmare a tendințelor internaționale.

“În contextul proiectului OECD asupra Base Erosion and Profit Shifting (BEPS), accentul în mediul fiscal se mută pe substanța economică, transparența fiscală și cooperare între autoritățile fiscale cu implicații importante pe plan local,” a spus Bădin.

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Vorbind despre Modificările Codului Fiscal și impactul asupra impozitelor indirecte, Pieter Wessel, Partener Deloitte România, a afirmat că modificările introduse arată interesul autorităților pentru respectarea legislației (așa-numitului “acquis communautaire”). Potrivit lui Wessel, mediul de afaceri se așteaptă ca autoritățile să fie atente nu doar la nereguli, ci să interpreteze legislația în sensul și spiritul UE.

NOUA LEGE A SALARIZARII vs NOUL COD FISCAL: Legea salarizarii, aplicata din decembrie 2015, nu din 2016

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. În ce privește noul Cod de procedură fiscală, Alexandru Reff, Partener Reff & Asociații, a spus că acesta își propune echilibrarea raporturilor dintre organele fiscale și contribuabili și creșterea gradului de conformare, însă dincolo de introducerea unor principii progresiste și a unor garanții suplimentare pentru debitori, regimul de colectare a veniturilor bugetare se înăsprește.

“Vedem că noul Cod reflectă teme de actualitate la nivel global, cum ar fi folosirea analizei datelor în toate procesele de administrare fiscală, preocupări intense pentru obținerea și schimbul de informatii despre contribuabili, respectiv o dinamică complexă între dimensiunile administrativă și penală ale fiscalității”, a spus Reff.

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Vlad Boeriu, Partener Deloitte România și Andreea Artenie, Partener Asociat Reff & Asociații au subliniat în prezentarea Evoluții în abordarea autorităţilor fiscale că se observă o deblocare a mecanismului de obținere a soluțiilor fiscal anticipate și a acordurilor de preț în avans, însă este mult loc de îmbunătățire în ce privește răspunsul la clarificările solicitate de contribuabili

NOUL COD FISCAL 2016 SI NOUL COD DE PROCEDURA FISCALA. Pentru a veni în sprijinul business-ului local, Deloitte România a lansat, cu această ocazie, aplicația Tax@Hand, care aduce, fără întârziere, clienților informații fiscale, știri, opinii, articole de specialitate și alte resurse dezvoltate de consultanții fiscali Deloitte din mai multe jurisdicții.

“Practic, oricine va putea accesa, imediat, cele mai recente știri cu impact în domeniul fiscal, din jurisdicțiile de interes și pe subiectele care îi afectează direct activitatea”, a spus Bădin.

Indiferent de platforma folosită, aplicația poate fi descărcată gratuit. Puteți afla detalii despre aplicație accesând taxathand.com.

Sursa: Capital

Stiri pe aceeasi tema

Legea salarizarii aduce remaniere in Guvern. Ministrul Muncii a gestionat prost Legea salarizarii

Cristiana Petrariu Bota

TAXA AUTO 2016. Calculator ANAF online pentru Timbrul de Mediu

Cristiana Petrariu Bota

FMI avertizeaza Romania ca datoria publica trebuie controlata pentru a ramane la un nivel scazut

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult