NOUL COD FISCAL 2015: Proiect de modificare la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal
Economie

NOUL COD FISCAL a fost adoptat de Parlament. Printre modificarile la Codul Fiscal: Reducerea TVA din ianuarie 2016

NOUL COD FISCAL a fost aprobat, miercuri, in Parlament cu doar doua voturi impotriva. Printre noutatile pe care le aduce CODUL FISCAL se numara si reducerea TVA la 19% incepand din ianuarie 2016, dar si eliminarea impozitului pentru constructii speciale si scaderea cotei unice la 14%. Alte modificari la CODUL FISCAL vor fi aplicate in sectorul microintreprinderilor, unde cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit.

NOUL COD FISCAL: Proiectul de Cod Fiscal a fost aprobat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, car este for decizional, cu 306 voturi pentru, 2 impotriva si o abtinere.

NOUL COD FISCAL – CE NOUTATI ADUCE CODUL FISCAL

Proiectul noului Cod Fiscal prevede reducerea cotei standard de TVA de la 24% la 19% incepand din data de 1 ianuarie 2016. Initial, Guvernul a propus scaderea TVA la 20% incepand de anul viitor si la 18% din 2018.

De asemenea, potrivit noului Cod Fiscal, impozitul pe constructii speciale va fi eliminat din 2016, iar cota unica de impozitare este prevazut sa scada de la 16% la 14% de la 1 ianuarie 2019.

Impozit de 5% pentru firmele fara angajati, prevede Noul Cod Fiscal

Alte modificari vor fi aplicate in sectorul microintreprinderilor, unde cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit.

NOUL COD FISCAL: Cotele de impozitare vor fi de 1% pentru microintreprinderile care au peste doi salariati, inclusiv, de 3% pentru microintreprinderile care au un salariat si de 3% pentru microintreprinderile care se afla in anumite situatii inscrise in registrul comertului – dizolvare urmata de lichidare, inactivitate temporara, declarare pe proprie raspundere a nedesfasurarii de activitati la sediul social/sediile secundare.

NOUL COD FISCAL 2015: Modificari Impozitul pe Profit din noul Cod Fiscal

Contributiile de asigurari sociale la angajat urmeaza sa se reduca de la 10,5% la 7,5%, de la 1 ianuarie 2018, iar cele datorate de angajator de la 15,8% la 13,5%.

NOUL COD FISCAL: Impozitul pe dividende ar fi trebuit eliminat, incepand din 2016, potrivit variantei Guvernului de modificare a Codului Fiscal, insa in Senat s-a acceptat un amendament care prevede impozitarea veniturilor din dividende cu 5%. Deputatii au aprobat, tot miercuri, si Codul de Procedura Fiscala.

NOUL COD FISCAL 2015: Proiect de modificare la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal

„A fost adoptat noul Cod fiscal!!! Sunt un premier mandru si fericit – USL si-a indeplinit azi toate promisiunile economice si sociale!!!!”, a scris Ponta pe pagina sa de Facebook, intr-un update la postarea pe aceeasi tema din cursul diminetii.

Articole asemănătoare

ANAF se muta online si aduce precizari privind simplificarea procedurilor din zona de TVA, inclusiv la codul de TVA

Delia Ion

Dobanda cheie a fost redusa de BNR la 1,75%

Lucy Ionesco

Impozit pe pariurile online, prevede noul Cod Fiscal

Lucy Ionesco