11.4 C
România
28 octombrie 2021
Proiectul privind autonomia Tinutului Secuiesc a fost respins in Senat, dupa ce trecuse tacit de Camera Deputatilor
Breaking News

Noul Cod Fiscal a fost aprobat de Senat cu majoritate de voturi, proiectul intra in dezbaterea Camerei Deputatilor

Noul Cod Fiscal a fost aprobat, marti, de Senat cu majoritate de voturi, 130 de senatori votand „pentru”, în timp ce împotrivă au fost înregistrate 4 voturi și o abținere. Proiectul noului Cod Fiscal va intra în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional.

Comisia de buget a Senatului a adoptat, luni, cu unanimitate, amendamentele la Codul fiscal convenite la reuniunea liderilor partidelor politice.

În luna iulie, președintele Klaus Iohannis a transmis Senatului cererea de reexaminare a Legii privind Codul fiscal, subliniind că „legiuitorul trebuie să promoveze o atitudine echilibrată și rațională, de natură a nu genera disfuncționalități care, ulterior, să necesite frecvente corectări de ordin legislativ”, motiv pentru care „în elaborarea unui nou Cod fiscal nu ar trebui promovate politici care generează fiscalități excesive, dar nici relaxări accentuate”.

BNR, despre acordul pe Codul Fiscal: Masurile, daca nu apar noi majorari salariale, pot tine deficitul la mai putin de 2%

Astfel, senatorii din Comisia de buget au votat în unanimitate reducerea etapizată a TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 şi 19% de la 1 ianuarie 2017, reducerea accizei la carburanţi, cu prorogarea termenului la 1 ianuarie 2017, precum şi eliminarea impozitului pe construcţii de la 1 ianuarie 2017, cu o excepţie solicitată de ministrul Agriculturii Daniel Constantin referitoare la construcţiile speciale din agricultură, aceasta urmând să fie eliminată de la 1 ianuarie 2016. La fel au fost votate reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017, precum şi plafonarea la cinci salarii a bazei de calcul a contribuţiei individuale de asigurări sociale sănătate, în cazul persoanelor fizice care înregistrează venituri din salarii sau asimilate salariilor, cu prorogarea termenului până la 1 ianuarie 2017.

Ponta vrea Codul Fiscal in forma propusa de Guvern cu 20% TVA

La dezbaterile din comisie a fost prezent şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Senatorii din Comisia de buget au refuzat să ia în discuţie amendamentele depuse la comisie de Ministerul Finanţelor Publice, altele decât cele agreate de liderii partidelor politice, acestea urmând să fie dezbătute în Comisia de buget a Camerei Deputaţilor.

Ponta: Noua lege a salarizarii nu va putea fi aplicata, daca nu trece Codul Fiscal

Potrivit ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, amendamentele depuse de MFP „se impun, având în vedere câteva erori de scriere ale Codului fiscal, sunt câteva acordări cu ceea ce a apărut ca legislaţie, după trimiterea în Parlament a Codului fiscal, cum ar fi Legea pensiilor militarilor, sunt câteva prevederi care trebuie luate în calcul având în vedere câteva decizii ale Curţii Constituţionale”.

Stiri pe aceeasi tema

Presedintele Iohannis a respins-o din nou pe Olguta Vasilescu la Dezvoltare: Nu are experienta necesara, a facut declaratii controversate si a avut presiuni asupra justitiei

Cristiana Petrariu Bota

Gabriela Firea a demisionat de la conducerea PSD Bucuresti. Ea considera ”regretabil” sa se stie ce se va intampla in sedinta PSD inainte sa aiba loc

Ioana Badulescu

Intrebari si raspunsuri privind izolarea in perioada pandemiei de Coronavirus. Ce masuri trebuie sa respectam de Paste

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult