EUGEN TEODOROVICI
Economie

Noul Cod Fiscal, implementat cel tarziu de la 1 ianuarie 2016

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a declarat ca noul Cod Fiscal va fi implementat pana cel tarziu la 1 ianuarie 2016 si a explicat parerea Guvernului despre acest Cod si tinta spre care tinde.Ministrul Teodorovici a mai precizat ca vor fi unele masuri care pot fi devansate.

„Sigur va fi implementat, eu sper doar cat mai curand”, a spus ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Intrebat de cand crede ca va fi implementat, Eugen Teodorovici a raspuns: „De la 1 ianuarie 2016 si cu unele masuri care pot fi devansate, cum ar fi TVA”.

Noul Cod Fiscal va ramane in forma adoptata de Parlament, a decis coalitia de guvernare

Legea salarizarii, in pericol daca nu se va adopta noul Cod Fiscal

In ceea ce priveste BNR, ministrul Finantelor a precizat ca cei de la Banca Nationala NU s-au impotrivit pe acest subiect.

„Nu s-a pronuntat nimeni de la BNR impotriva Codului fiscal”, a mai spus Teodorovici.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins vineri noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

„Susținem relaxarea și simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe și impozite în condițiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală și predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă și temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori și numai cu respectarea obligațiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară”, se arată în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Finantelor pregateste o noua lege impotriva evaziunii fiscale

Cristiana Petrariu Bota

Romanii din strainatate ar putea primi 50.000 de euro sa se intoarca in tara

Cristiana Petrariu Bota

PRIMA CASA 2019 – Ce conditii impune programul de anul acesta si care sunt bancile participante

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult