FMI atrage atentia asupra riscurilor care planeaza asupra economiei mondiale si sistemului financiar
Economie

Noul Cod Fiscal nu a primit unda verde de la expertii FMI, care nu accepta modificarile aduse

FMI nu a acceptat noul Cod Fiscal, astfel ca nu vor reveni in luna iulie in Romania. Reprezentantii Comisiei Europene si cei ai Guvernului nu au cazut de acord asupra modificarilor aduse la Codul Fiscal, astfel incat oficialii Fondului Monetar International (FMI) nu vor mai veni in iulie la Bucuresti. 

Amintim ca NOUL COD FISCAL a fost aprobat, miercuri, in Parlament cu doar doua voturi impotriva. Printre noutatile pe care le aduce CODUL FISCAL se numara si reducerea TVA la 19% incepand din ianuarie 2016, dar si eliminarea impozitului pentru constructii speciale si scaderea cotei unice la 14%. Alte modificari la CODUL FISCAL vor fi aplicate in sectorul microintreprinderilor, unde cota de impozitare pentru microintreprinderile fara salariati va fi de 3% din venituri plus 1.530 de lei pentru fiecare trimestru pentru care se datoreaza impozit.

„Au fost discutii intre CE, ceilalti colegi ministri pe fiecare subiect pe care il au in gestiune. Au fost discutii fructuoase. Asupra unui singur punct de pe agenda inca nu ne-am inteles si asupra caruia nu este un acord – Codul Fiscal”, a declarat ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici.

Vezi si: NOUL COD FISCAL a fost adoptat de Parlament. Printre modificarile la Codul Fiscal: Reducerea TVA din ianuarie 2016

Codul Fiscal aprobat de Parlament prevede printre altele reducerea TVA de la 24% la 19% de la 1 ianuarie 2016, eliminarea „taxei pe stalp” si a supraaccizei la carburanti, scaderea impozitului pe dividende, majorarea plafonului de deductibilitate pentru asigurarile private de sanatate, si da posibilitatea primariilor sa majoreze cu 50% nivelul taxelor locale, in timp ce impozitul pe terenurile nelucrate poate creste cu 500%.

Din proiectul initial al Codului Fiscal au fost eliminate scaderile cotei unice de impozitare si CAS, propuse initial pentru 2019, respectiv 2018.

Vezi si: LEGEA AMNISTIEI FISCALE, adoptata de Parlament. Romanii scapa de Fisc si de executarea silita

Stiri pe aceeasi tema

BLACK FRIDAY 2016. Cauciucuri de iarna ieftine. Vezi preturi

Bogdan

ANAF lanseaza in dezbatere publica noi dispozitii care vizeaza introducerea unor noi formulare pentru darea in plata

Ioana Badulescu

Salariul minim nu creste la 1.200 lei. Motivul, anuntat de Ministerul Finantelor

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult