NOUL COD FISCAL
Breaking News

Noul Cod Fiscal va ramane in forma adoptata de Parlament, a decis coalitia de guvernare

Noul Cod Fiscal va ramane in forma adoptata de Parlament, a decis luni coalitia de guvernare. Anuntul a fost facut de presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, care a adaugat ca „modalitatea de solutionare” a acestei chestiuni, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a trimis legea spre reexaminare, va fi comunicata de premierul Victor Ponta.

Rovana Plumb a explicat, dupa sedinta liderilor din coalitie, ca Victor Ponta a fost informat in legatura cu decizia coalitiei si s-a stabilit ca el sa comunice „modalitatea de solutionare”.

Legea salarizarii, in pericol daca nu se va adopta noul Cod Fiscal

Premierul Victor Ponta nu a participat, luni, la sedinta coalitiei, pentru ca se afla in Turcia, unde efectueaza un control medical ca urmare a operatiei suferite la genunchi, a anuntat presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

Plumb a mai spus ca starea de sanatate a premierului este foarte buna si va reveni in Romania in seara zilei de luni.

Noul Cod Fiscal, miza politica a momentului care ar putea viza o schimbare de Guvern

Presedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri Parlamentului spre reexaminare proiectul legii Codului Fiscal, invocand faptul ca actul normativ poate fi pus in aplicare numai dupa o „riguroasa analiza” a implicatiilor asupra bugetului consolidat.

Consilierul prezidential pe probleme economice, Cosmin Marinescu, a explicat vineri intr-o conferinta de presa decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a respinge noul Cod Fiscal prin faptul că actul normativ ar fi avut implicaţii semnificative asupra bugetului de stat pe 2016, iar guvernul nu a prezentat un plan de reducere a cheltuielilor publice, informează agentiile de presa.

Noul Cod Fiscal si reducerea TVA nu sunt vazute cu ochi buni de Comisia Europeana

„Nu a fost prezentat un plan de reducere a cheltuielilor bugetare. (…) Nu ştim cum va arăta bugetul pe anul 2016″, a spus Marinescu, adăugând că pentru ca relaxarea fiscală să fie sustenabilă este nevoie de regândirea întregii politicii bugetare. Marinescu a insistat supra nevoii de prudenţă şi a necesităţii unor măsuri de compensare a reducerii taxelor”, adăugând că actul normativ nu a avut nici acordul FMI.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins noul Cod Fiscal şi l-a retrimis Parlamentului spre reexaminare, invocând faptul că actul normativ poate fi pus în aplicare numai după o „riguroasă analiză” a implicaţiilor asupra bugetului consolidat.

„Susținem relaxarea și simplificarea fiscală prin reducerea unor taxe și impozite în condițiile în care sunt asigurate premisele pentru consolidare fiscală și predictibilitate. Din această perspectivă, considerăm că noul Cod fiscal poate fi pus în aplicare numai după o riguroasă și temeinică analiză a implicaţiilor întregului set de măsuri fiscale şi bugetare asupra construcţiei bugetului general consolidat, atât pentru anul 2016, cât şi pentru anii următori și numai cu respectarea obligațiilor asumate de România şi a legislaţiei interne referitoare la disciplina financiar-bugetară”, se arată în cererea de reexaminare publicată pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

HotWeek.ro este un site exclusivist, care militeaza pentru promovarea valorilor. Daca te-ai saturat de zvonuri si de „stiri senzationale”, te asteptam sa revii pe hotweek.ro! Ne poti urmari si pe Facebook,Twitter sau Google Plus.  

Stiri pe aceeasi tema

PROIECT DE TARA MADE IN ROMANIA. Ce sanse sunt ca un Guvern politic sa duca mai departe un proiect de tara inceput de tehnocrati

Cristiana Petrariu Bota

Boris Johnson, o noua infrangere in Parlamentul Marii Britanii. Legislativul a votat pentru amanarea Brexit

Cristiana Petrariu Bota

Motiunea simpla indreptata impotriva ministrului Sanatatii, Vlad Voiculescu, a fost respinsa in Camera Deputatilor

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult