6.5 C
România
16 octombrie 2021
NOUL COD RUTIER 2015: AMENZI PENTRU DEPASIREA VITEZEI LEGALE. VEZI LIMITELE DE VITEZA DIN CODUL RUTIER
Social

NOUL COD RUTIER 2016: Permisul auto poate fi suspendat la cererea medicului de familie

NOUL COD RUTIER 2016. Noul Cod Rutier se afla in dezbatere in Parlament. Proiectul legislativ vine cu reglementari noi privind conducerea unui vehicul pe drumurile publice, dar si noi reguli legate de obtinerea si mentinerea permisului auto. Medicul de familie poate cere examinarea suplimentara a soferilor care poate duce la suspendarea permisului, potrivit noului proiect de Cod Rutier depus la Senat.

NOUL COD RUTIER 2016. 40 de alesi din toate partidele au elaborat un proiect al unui nou Cod Rutier prin care propun definirea si sanctionarea sofatului agresiv, pe care il considera sursa principala de accidente, transmite RTV. Propunerea legislativa mai prevede la articolul 136 obligatia conducatorilor de vehicule de a nu adopta un comportament agresiv in trafic.

Astfel, demararea in tromba, circulatia cu viteza la o distanta foarte redusa fata de un alt vehicul, inaintea sau in spatele acestuia, cat si in lateral, in scopul agresarii sau intimidarii conducatorului acestuia, folosirea repetata a semnalelor luminoase sau a claxonului pentru obligarea nejustificata a conducatorului vehiculului din fata de a elibera banda de circulatie, conducerea unui moped sau a unei motociclete pe o singura roata, circulatia pe o alta banda decat prima, cu viteza redusa nejustificat, impiedicand circulatia regulamentara a vehiculelor care se deplaseaza in urma sa, mersul inapoi cu spatele in scopul agresarii sau intimidarii celorlalti participanti la circulatie ar putea intra in categoria „sofat agresiv”.

NOUL COD RUTIER 2016. Soferii vor fi pedepsiti, de asemenea, pentru: circulatia cu autovehiculul pe trotuar, in lungul acestuia; realizarea intentionata a unui derapaj controlat in vederea intoarcerii sau rotirii vehiculului; oprirea neregulamentara a vehiculului pe prima banda blocand deplasarea vechiculelor aflate in spate, care au dreptul de a vira la dreapta la culoarea rosie a luminii semaforului; conducerea unui vehicul care polueaza fonic, peste norma stabilita de regelemntarile in vigoare, din cauza eliminarii amortizoarelor fonice din toba sau a utilizarii unor astfel de amortizoare neomologate.

Potrivit explicatiilor oferite de parlamentari, modificarea actualului Cod Rutier este necesara intrucat ”in aplicarea prevederilor OUG nr. 195/2002, Regulamentul de aplicare, precum si a altor reglementari directe sau conexe existente se releva deficiente constand in existenta dublei reglementari, interpretarea contradictorie a unor reglementari, reglementarea excesiva a unor situatii prevazute in lege si existenta unor lacune de reglementare pentru anumite situatii din trafic”.

Stiri pe aceeasi tema

Vaccinul antihepatic B va fi distribuit de Ministerul Sanatatii incepand de saptamana viitoare

Ioana Badulescu

Indexarea pensiilor militare cu rata inflatiei se amana pana in septembrie 2021

Teodora Badescu

Ailin Ibraim, jurnalista la revista Bolero, a murit la doar 36 de ani

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult