Sedinta Consiliului National al PSD va avea loc duminica la Parlament, urmand a se constitui o noua structura
Breaking NewsPolitica

Noul Guvern va avea un premier care vine din PSD

Noul Guvern va avea un premier care vine din PSD, a declarat Marcel Ciolacu, precizând că atât social-democrații, cât și liberalii își doresc stabilitate. El  a vorbit la un post de televiziune și despre împărțirea ministerelor.

Șeful PSD a fost întrebat, miercuri seara, la România TV, ce se va întâmpla dacă Iohannis va face „o fentă și îl pune pe Tudose” în postul de premier.

„Cred că Tudose ar refuza și cred că Iohannis nu dorește o aventură politică și o instabilitate, pentru că atât eu, cât și Ciucă ne dorim o stabilitate și am văzut că am făcut față unor crize suprapuse și am reușit împotriva tuturor opiniilor să depășim momente dificile nu numai pentru România. Se întâmplă până la 1 iunie. Avem un acord pe care îl respectăm. Până vom avea altă decizie, avem un acord”, a spus Ciolacu la România TV.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre varianta ca Ministerul Transporturilor să ajungă la PNL.

„Acest lucru e trecut în acord, nu există altă decizie a partidelor care au semnat acordul că vom face altfel. Nu înseamnă că nu stăm de vorba despre eventuale schimbări. E mereu timp, discuțiile au loc, dar acordul e total în picioare cum e el semnat. Sunt convins că și eu, și Ciucă, dacă se modifică acest acord, vom veni în față presei și vom anunță. Nu eu modific acordul, nu Ciucă, ci PSD și PNL au puterea de a-l modifica”, a afirmat acesta.

Chestionat dacă UDMR nu are și ea această putere, Ciolacu a precizat că „ei doi stâlpi, fără să jignesc pe nimeni, sunt Partidul Social Democrat și PNL”.

Întrebat ce va face Nicolae Ciucă după ce își va termina mandatul ca premier, Marcel Ciolacu a răspuns că va decide și își va asumă decizia pe care o va lua.

„E incorect să spun eu ce am discutat cu Ciucă. Eu aș lucra categoric cu el, nu am rețineri, cum aș vrea să lucrez și cu Grindeanu și cu Tudose. Prea mult am lăsat decizia în funcție de anumite interese. Interesul principal este să avem un Guvern cu miniștri buni. Sunt convins că am o analiză a miniștrilor Partidului Social Democrat la partid și voi avea o discuție cu Ciucă și pe miniștrii care vor formă Guvernul viitor. Rămân la părerea că nu e bine să stricăm ce funcționează. Grindeanu nu e singurul care a performat. Dacă luăm în considerare ce a găsit Bolos la MIPE, a făcut minuni în perioada asta scurtă de timp. Vrem performanță la Transporturi, schimbăm miniștrii din an în an, dar vrem infrastructură să arate că în Germania, unde nu s-a schimbat ministrul 14 ani? E vizibil că Grindeanu a performat și mi-aș dori să rămână”, a mai declarat Ciolacu.

 

Articole asemănătoare

Romania inregistreaza cea mai slaba prezenta la vot din 1990 pana azi

Lucy Ionesco

Senatul a votat Codul penal la foc automat. Votul decisiv il va da, saptamana viitoare, Camera Deputatilor

Lucy Ionesco

Basescu, la summitul NATO: Comandament NATO in Romania si centru de antrenament naval la Marea Neagra

Lucy Ionesco