CFR Calatori anunta ca marti vor fi suspendate aproximativ 70 de trenuri din cauza ninsorii viscolite
Social

Noul mers al trenurilor 2016 – 2017, introdus de CFR Calatori din 11 decembrie. Trenurile de la Bucuresti spre Iasi, Cluj sau Suceava ajung mai repede

Noul mers al trenurilor 2016 – 2017 va fi introdus de CFR Calatori din 11 decembrie, iar potrivit conducerii Autoritatii de Reforma Feroviara (ARF), autoritate recent infiintata ca urmare a recomandarilor din MasterPlanul de Transport, unele trenuri vor ajunge mai repede la destinatie. Astfel, trenurile de la Bucuresti spre Iasi, Cluj sau Suceava vor ajunge cu o ora mai devreme.

Solutia va fi implementata dupa ce ARF a discutat cu reprezentantii CFR Calatori si CFR Infrastructura pentru a gasi solutii de optimizare a timpilor de calatorie pe calea ferata. Astfel, incepand din 11 decembrie noul mers al trenurilor va veni cu reduceri de timpi pe mai multe curse, cele mai substantiale diminuari ale duratei de calatorie vor fi pe cateva trenuri care leaga Bucurestiul de Cluj-Napoca, Iasi si Suceava.

Robert Dobre a explicat, intr-un interviu pentru HotNews.ro, ca timpii de parcurs ai trenurilor au fost diminuati prin mici lucrari la calea ferata care au eliminat restrictiile de viteza, dar si prin reducerea timpilor de stationare din statii.

„In acest context, pot sa vin cu trei elemente de noutate pe trei destinatii intens solicitate: Bucuresti-Cluj, Bucuresti-Suceava si Bucuresti-Iasi. Timpii de parcurs au fost diminuati prin mici lucrari la calea ferata care au eliminat restrictiile de viteza, dar si prin reducerea timpilor de stationare din statii si prin eliminarea unor opriri care nu erau opriri comerciale”, a explicat Robert Dobre, presedintele ARF in interviul acordat HotNews.ro.

„Pe Bucuresti-Cluj Napoca vorbim de un tren expres de noapte care si-a redus timpul cu o ora si jumatate. Intreaga distanta va fi parcursa in noua ore si 20 de minute”, a spus Dobre.

„Cel mai spectaculos exemplu este pe Bucuresti – Suceava unde, in momentul de fata, trenul parcurge distanta in sase ore si 40 de minute, iar in noul mers scade la 5 ore si 40 de minute. Este, daca vreti, un tren expres care reuneste resedintele de judet din Moldova cu Bucurestiul. Va opri in Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau si in Suceava”, a mai explicat presedintele ARF.

O reducere semnificativa este si pe legatura Bucuresti – Constanta, distanta care se va parcurge in mai putin de doua ore. „Dupa finalizarea lucrarilor la podurile Dunarene si in doua statii pe parcurs, timpul va fi redus la o ora si 45 de minute”, a explicat Dobre.

Interviul integral acordat de Robert Dobre poate fi citit si vizionat pe HotNews.ro

Stiri pe aceeasi tema

Ministerul Educatiei: Schimbarea componentei consiliului care se ocupa cu cifrele de scolarizare in universitati s-a facut legal si motivat

Ioana Badulescu

Romanul suspectat de coronavirus, transferat de la Bacau la Institutul Matei Bals din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

De 1 Mai 2015, CFR Calatori introduce trenuri suplimentare spre Constanta

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult