Noul ministru al Finantelor anunta schimbari majore. Ce va fi obligata ANAF sa faca cu unele firme

Delia Ion
By Delia Ion ianuarie 4, 2017 19:14

Noul ministru al Finantelor anunta schimbari majore. Ce va fi obligata ANAF sa faca cu unele firme

Noul ministru al Finantelor, Viorel Stefan, anunta schimbari inainte de a depune juramantul in functie. La audierile din comisiile parlamentare, Viorel Stefan a declarat ca fiscul va fi obligat sa publice lista neagra cu firmele implicate in retele de evaziune fiscala.

Potrivit precizarilor ministrului, Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va face publica “lista neagra” a firmelor implicate in retele de evaziune fiscala, astfel incat partenerii de afaceri sa afle din timp si sa evite sa mai faca afaceri cu acestea.

“Vom obliga ANAF să ţină o black list cu aceste firme, astfel încât contribuabilul să ştie cu cine intră în afaceri”, a declarat Viorel Stefan, in cadrul audierilor.

Potrivit ministrului de Finante, actualele prevederi permit Fiscului sa ia masuri impotriva tuturor firmelor aflate in relatie cu o companie acuzata de evaziune.

Fostul ministru de Finante, Eugen Orlando Teodorovici i-a sugerat ministrului propus de PSD sa existe si o “lista a ruşinii” cu firmele care au de incasat bani de la Stat.

Iti recomandam si: Noul Guvern va adopta de urgenta noi masuri pentru firme, in sprijinul oamenilor de afaceri

NOUL COD FISCAL 2017: Taxe si impozite eliminate sau reduse de la 1 ianuarie

Declaratia nefinanciara devine obligatorie de la 1 ianuarie 2017

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.