Noul ministru al Sanatatii cauta solutii pentru tinerii medici care au promovat Rezidentiatul, dar nu au loc sau post

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu februarie 6, 2018 18:15

Noul ministru al Sanatatii cauta solutii pentru tinerii medici care au promovat Rezidentiatul, dar nu au loc sau post

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea s-a întâlnit, luni, cu reprezentanții tinerilor medici care au obținut punctaj de promovare la Concursul Național de Rezidențiat, dar care nu au loc sau post. Ministrul a ascultat solicitările tinerilor medici și a declarat că situația rezidenților reprezintă o prioritate a mandatului său.

Menționăm că în sesiunea noiembrie 2017 a Concursului Național de Rezidențiat, mai mulți absolvenți ai facultăților de medicină din țară care au avut punctaje de promovare nu au reușit să prindă un loc sau post, ceea ce înseamnă că au promovat degeaba și că trebuie să mai susțină încă o dată concursul.

Precizăm că și ministrul trecut al Sănătății, prof. dr. Florian Bodog, s-a întâlnit în 28 decembrie 2017 cu reprezentanții medicilor care au obținut punctaj de promovare la concursul de Rezidențiat din anii 2015-2017, dar nu au loc sau post. Ministrul Sănătății a informat medicii despre demersurile pe care le face Ministerul Sănătății în această perioadă pentru ca ei să poată profesa. “Susțin și sprijin orice medic care dorește să muncească în țara sa pentru pacienții români și pentru sistemul nostru de sănătate. Însă Rezidențiatul este un concurs, nu un examen, având o limită de locuri/posturi corelate cu capacitatea de pregătire a centrelor universitare și cu resursele financiare alocate. Anul acesta am primit aprobare de suplimentare cu 95 de locuri pentru domeniul medicină. Dar cred că cel mai important acum pentru dumneavoastră este să vă dăm posibilitatea să vă angajați în sistem. Pacienții din unitățile sanitare publice și cabinetele medicale au nevoie de expertiza dumneavoastră și am început discuțiile cu toți factorii de decizie implicați pentru identificarea unor soluții optime”, a declarat, atunci, ministrul Sănătății, prof. dr. Bodog.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.