Simona Marcu
Breaking News

Noul presedinte al CSM este Simona Marcu. Printre cei care au votat-o se numara si ministrul Justitiei

Simona Marcu a fost aleasă in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). Judecătoarea Simona Marcu a obţinut, cu un scor de 11 la 8, un mandat pentru un an. Printre cei care au votat-o se numără şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

Magistraţii CSM și-au ales astăzi noua conducere, în prezenţa preşedintelui Klaus Iohannis. Şeful statului şi-a anunţat joi participarea la şedinţa care are loc în condițiile modificărilor aduse în Parlament la legile justiţiei, ce privesc inclusiv modificarea statutului Consiliului Superior al Magistraturii.

Iti recomandam si: Iohannis la sedinta CSM: Justitia trebuie sa ramana independenta. Eu, presedintele Romaniei, voi face tot ce imi sta in puterea constitutionala sa va ajut sa garantati independenta justitiei

Simona Camelia Marcu, în vârstă de 51 de ani, este membru CSM din partea ICCJ. Ea a absolvit Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti în 1988 şi a fost jurisconsult, judecător la Judecătoria Sector 1 şi la Tribunalul Bucureşti, preşedinte de secţie, vicepreşedinte al Tribunalului Bucureşti, judecător la Curtea de Apel Bucureşti şi judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal. În proiectul prezentat la depunerea candidaturii pentru alegerea ca membru al Consiliului Superior al Magistraturii, Simona Marcu a pledat pentru „echilibrul sistemului judiciar”, arătând că „CSM trebuie să-şi asume pe deplin rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi să se implice în stabilirea şi aplicarea unor politici judiciare constante şi coerente”.

De asemenea, ea a pledat pentru indemnizaţiile şi pensiile judecătorilor, arătând că „aceste elemente nu constituie şi nu trebuie tratate ca privilegii ale acestei categorii profesionale, ci ca o condiţie obligatorie pentru asigurarea independenţei justiţiei”.

Conform ultimei sale declaraţii de avere din iunie 2017, judecătoarea are un apartament de 143 de metri pătraţi şi o casă de 285 de metri pătraţi în Bucureşti.

În declaraţia sa de avere sunt menţionate şi proprietăţi ale soţului său, avocatul Vasile Gil – o casă în Alexandria şi terenuri în Bucureşti, Mogoşoaia şi Alexandria. Simona Marcu deţine şi două autoturisme Alfa Romeo şi Peugeot, precum şi bijuterii în valoare de 6.000 de euro. Ea are şi credite la bănci în valoare totală de peste 183.000 euro. La capitolul venituri, judecătoarea a menţionat suma de 227.861 de lei încasată ca judecător la ICCJ, 24.747 de lei obţinuţi ca membru în comisii de concurs la CSM, 14.612 de lei ca „formator” la Institutul Naţional al Magistraturii şi 17.550 de lei din închirierea apartamentului din Bucureşti. Ea a menţionat şi veniturile Cabinetului de avocatură Vasile Gil, în sumă de 437.978 de lei.

În februarie 2017, Simona Camelia Marcu a cerut în şedinţa CSM sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru a verifica modul în care procurorul general Augustin Lazăr, în calitate de reprezentant al Ministerului Public, „a gestionat comunicarea publică în perioada ulterioară trimiterii OUG 13, din perspectiva respectării obligaţiei de rezervă pe care o are orice magistrat. Ea a cerut suplimentarea ordinii de zi a CSM cu acest punct, dar solicitarea a fost respinsă.

Stiri pe aceeasi tema

Adrian Sarbu ar putea fi arestat preventiv pentru 29 de zile. Ce se ascunde in spatele dosarului Mediafax

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE 2017. Guvernul a majorat salariul minim si salariile din administratia locala. Ce urmeaza dupa cresterea salariilor

Delia Ion

Al 14-lea deces de coronavirus in Romania. Este vorba de un barbat internat la Spitalul Judetean Suceava

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult