Noul spital Foisor
Social

Noul Spital Foisor a fost inaugurat, insa va functiona cu jumatate din numarul necesar de asistente. Spitalul are o sectie de imagistica ultramoderna cu tomografie computerizata si radiologie

Noul Spital de Ortopedie, Traumatologie si TBC Osteoarticular Foișor a fost inaugurat luni, 18 decembrie, in prezenta ministrului Sanatatii si a primarului general al Capitalei. Noua unitate spitaliceasca ”oferă pacienților condiții ultramoderne de confort și siguranță”, spune Primăria Capitalei. Este vorba de o investiție de 37 milioane euro doar în construcția clădirii și alte 12 milioane de euro în dotarea cu aparatură ultramodernă.

Noul spital Foișor este o construcție de 9.000 de mp, cu 6 etaje, 8 săli de operație, 119 paturi și dotări de ultima generație. Spitalul Foisor are o sectie de imagistica ultramoderna cu tomografie computerizata si radiologie, dar si un sistem unic in Romania de spalare a paturilor dupa fiecare pacient. In acest spital, normele de securitate și confort vor fi respectate în totalitate – ne asigură autoritățile: un salon are maximum 4 paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajată o sală de kinetoterapie, unde pacienții vor putea face recuperarea medicală, precum și o secție de imagistică ultramodernă cu tomografie computerizată și radiologie.

Noua clădire a Spitalulului Foişor a fost inaugurată luni, cu toate că sunt prea puţini medici şi asistente. Secţia de terapie intensivă, de pildă, va funcţiona pentru început cu jumătate din numărul necesar de asistente. 175 de milioane de lei au fost investiţi în construcţie şi aparatură.

Investitia, facuta de Primaria Capitalei de la bugetul local, s-a ridicat la 49 de milioane de euro -37 milioane euro in constructia cladirii si restul in dotarea cu aparatura ultramoderna. Lucrarile au inceput in 2013, iar in 2014 a fost dat in folosinta primul corp.

În timp ce oficialii români se plimbau prin încăperile moderne ale unității medicale, jurnaliștii încercau să afle dacă există soluții concrete la problemele din sistemul de sănătate. Întrebările s-au referit la strategia pentru reabilitarea spitalelor care sunt gata să se prăbușească sau ce se întâmplă cu clădirea nouă a spitalului Gomoiu ori de ce nu se fac transplanturi de plămâni la spitalul Sf. Maria.

De fiecare dată, ministrul sau primarul general erau iritați de întrebări – Firea spunând chiar că se simte hărțuită, după ce a fost întrebată de ce este nevoie de alocarea unor milioane de lei pentru amplasarea unor statui în București, relateaza Stirile Pro TV.

”Nu vă interesează spitalul, vă interesează cu totul altceva, dar plângeți tot timpul că nu se fac investiții în spitale. Acum când veniți la o asemenea investiție ne întrebați cu totul altceva. Ăsta este respectul” – le-a spus reporterilor primarul general.

Spitalul Foisor are saloane cu maximum patru paturi, iar la parterul spitalului a fost amenajata o sala de kinetoterapie, unde pacientii vor putea face recuperarea medicala, precum si o sectie de imagistica ultramoderna cu tomografie computerizata si radiologie.

In premiera, spitalul este dotat cu o instalatie de spalat paturi, unica in tara: dupa utilizare, paturile sunt coborate cu un lift la subsol, apoi intra in camera de spalare cu apa la 180 de grade, iar dezinfectarea se face cu solutii speciale. Readucerea paturilor in saloane se face prin circuite separate.

De asemenea, cele opt sali de operatie sunt prevazute cu filtre si ventilatoare speciale, astfel incat sa nu existe posibilitatea amestecarii aerului, iar in sectia de terapie intensiva, personalul medical are posibilitatea sa supravegheze pacientii, in permanenta, cu ajutorul unui sistem conectat la camerele video, montate deasupra fiecarui pat.

„De acum, Bucurestiul are unul dintre cele mai moderne spitale de ortopedie si traumatologie din Europa, Primaria Capitalei finalizand astazi o investitie esentiala in sanatatea tuturor romanilor. (…) La inceputul mandatului meu, acest proiect, ca si alte proiecte, de altfel, era blocat. Existau plati neefectuate, iar lucrarile stagnau. Am constituit un grup de lucru format din experti, s-au verificat toate platile, situatiile de lucrari si am reusit sa finalizam acest obiectiv atat de important”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Aceasta a anuntat ca anul viitor, in martie, municipalitatea va incepe consolidarea si dotarea cladirii vechi a spitalului Foisor, care este monument istoric si care va fi dedicat exclusiv educatiei si cercetarii. Investitia se va ridica la aproximativ 10 milioane de euro, bani din care se va realiza si o parcare subterana cu trei etaje.

Stiri pe aceeasi tema

A murit medicul Ovidiu Bajenaru, seful Clinicii de Neurologie din cadrul Spitalului Universitar. Fusese testat pozitiv cu coronavirus

Cristiana Petrariu Bota

Bilantul Colectiv a ajuns la 61 de morti. Ioana Panculescu a murit intr-o clinica din Germania

Cristiana Petrariu Bota

Accident cu un microbuz plin de romani in Antalya (Turcia), doi romani au murit

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult