Noutate in turismul din Constanta, din 2019: Croaziere pe canalul Dunare – Marea Neagra

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu octombrie 11, 2018 14:22

Noutate in turismul din Constanta, din 2019: Croaziere pe canalul Dunare – Marea Neagra

Sezonul estival din 2019 ar urma sa aducă o noutate în turismul din Constanţa. Un proiect de promovare turistică a judeţului Constanţa, care are în vedere organizarea de croaziere pe canalul Dunăre – Marea Neagră, a fost demarat de Administraţia Canalelor Navigabile.

Primele excursii ar urma să aibă loc la începutul verii lui 2019, transmite Radio Romania.

Astfel, Administraţia Canalelor Navigabile, împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa şi Asociaţia Operatorilor din Turism lucrează la acest proiect a cărei finalitate este organizarea unor croaziere regulate de la ecluza Agigea la portul Murfatlar, de unde turiştii ar urma să fie preluaţi de autocare pentru a vizita obiective din judeţ, precum monumentul de la Adamclisi, bisericile de cretă de la Murfatlar, mănăstirile Dervent şi Sfântul Andrei.

“Noi avem o singură problemă, trebuie o dană specială pentru navele de pasageri dacă vin să acosteze, trebuie să le punem la dispoziţie buncheraj, să-şi ia apă, să poată să-şi facă provizia de alimente, câteva norme europene care ne cam îngrădesc la momentul ăsta”, a spus Daniel Georgescu, directorul general al Administraţia Canalelor Navigabile, citat de Radio Romania.

Vasul “Kaptan M”, care face deja croaziere pe mare din portul Tomis în Mamaia, ar urma să fie la dispoziţia turiştilor de două ori pe săptămână, începând cu sfârşitul lunii mai a anului viitor. Voiajele pe canal vor fi comprimate la maximum o oră şi jumătate pentru ca vizitarea obiectivelor şi transporturilo turiştilor la hotel să se desfăşoare pe parcusul unei singure zile.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.