Ministerul Educatiei ar putea da mana libera scolilor sa decida singure dupa ce plan-cadru vor functiona la gimnaziu si liceu
Examene

Noutatile din programa de examen pentru Evaluarea Nationala 2021, prezentate de Ministerul Educatiei in cadrul unor intalniri online

Noutatile din programa de examen pentru Evaluarea Nationala 2021 vor fi prezentate de Ministerul Educatiei in cadrul unor intalniri online, organizate in parteneriat cu Institutul de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Romane. Intalnirile se vor desfasura sub genericul #EducatiaContinua si au loc in contextul modificarilor aduse la examenul de Evaluare Nationala ce va fi sustinut in 2021, respectiv la programa de examen pentru disciplina Limba si literatura romana.

Intr-un comunicat transmis presei, Ministerul Educatiei precizeaza ca miercuri da startul unei serii de intalniri online dedicate prezentarii noii programe de examen pentru disciplina Limba si literatura romana si a modalitatii de aplicare a acesteia, in perspectiva examenului ce va fi sustinut, in anul 2021, de elevii clasei a VIII-a. Noua programa a fost aprobata prin ordinul de ministru nr. 3.472/10.03.2020, se arata intr-un comunicat transmis de Ministerul Educatiei.

Prima intalnire din aceasta serie va avea loc miercuri, 16 decembrie 2020, la ora 15:00. In cadrul discutiilor, se vor prezenta noutatile prezentate de programa de examen de Limba si literatura romana. De asemenea, complementar acestor sesiuni vor fi organizate in urmatoarea perioada intalniri online cu specialistii din Ministerul Educatiei si Cercetarii, ai Centrului National de Politici si Evaluare in Educatie si ai Institutului de Lingvistica „Iorgu Iordan – Al. Rosetti”, sesiuni in care se va raspunde intrebarilor legate de competenta lingvistica si de continuturile ce vizeaza elementele de constructie a comunicarii (de limba si comunicare).

In comunicat se mai precizeaza faptul ca sesiunile online vor avea durata de aproximativ o ora si vor fi transmise live, de la ora 15:00, pe canalul de YouTube si pe pagina de Facebook ale Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Ulterior, si programa de examen pentru disciplina Matematica va face obiectul aceluiasi tip de abordare si prezentare. Obiectivul urmarit de minister si partenerii sai in acest demers este acela de pregatire a cadrelor didactice si a elevilor pentru Evaluarea Nationala, examen pe care absolventii clasei a VIII-a il vor sustine in anul 2021, mai transmite Ministerul Educatiei.

Articole asemănătoare

ADMITERE POLITIE 2018 – 2019. Cati candidati s-au inscris la scolile de politie din cadrul MAI

Ioana Badulescu

Ministrul desemnat al Educatiei: 17 discipline si 34 de ore pe saptamana e prea mult. Implementarea normelor europene e o solutie

Ioana Badulescu

Ministerul Educatiei: 517 scoli functioneaza in Scenariul Rosu, iar elevii invata in sistem online

Lucy Ionesco