Nu sunt romani printre persoanele ranite in accidentul feroviar din Spania, informeaza MAE
Externe

Nu sunt romani printre persoanele ranite in accidentul feroviar din Spania, informeaza MAE

MAE a transmis, sambata, ca autoritatile spaniole nu au notificat Consulatul General al Romaniei la Barcelona cu privire la existenta unor cetateni romani printre persoanele afectate in accidentul feroviar produs vineri in apropierea orasului Barcelona-Spania.

”Consulatul General al Romaniei la Barcelona urmareste indeaproape evenimentele legate de accidentul feroviar produs la data de 08.02.2019, in apropierea orasului Barcelona, Regatul Spaniei. Oficiul consular roman a intreprins, in regim de urgenta, demersuri pe langa autoritatile locale, in vederea obtinerii unor informatii cu privire la existenta unor cetateni romani printre victime. Pana in prezent, autoritatile locale nu au notificat consulatul cu privire la existenta unor cetateni romani printre persoanele afectate, iar la nivelul oficiului consular nu s-au inregistrat solicitari de asistenta consulara in legatura cu acest incident”, se arata in comunicatul remis de MAE. 

MAE informeaza ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular: +34 661 547 853.

”Consulatul General al Romaniei la Barcelona mentine legatura cu autoritatile locale fiind pregatit sa intervina, daca situatia o va impune”, mai transmite MAE.

Stiri pe aceeasi tema

Ungaria decide prin referendum daca accepta cotele impuse de UE in privinta refugiatilor

Delia Ion

Un camion romanesc care transporta sirieni, prins in Bulgaria

Cristiana Petrariu Bota

MAE: Romanii pot tranzita Ungaria in aceleasi conditii, dar regulile vor fi schimbate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult