-2.9 C
România
22 ianuarie 2021
Social

Numarul de telefon la care pot fi semnalate suspiciunile privind un posibil atac terorist

Suspiciunile cu privire la un posibil risc terorist pot fi semnalate la numarul de telefon Telverde 0800.800.100, identitatea apelantului fiind protejata, conform unei informari publicate pe site-ul Serviciului Roman de Informatii (SRI).

SRI le recomanda cetatenilor sa sune atunci cand observa situatii sau persoane care pot genera riscuri teroriste: cineva este interesat de procurarea unor substante ce ar putea fi folosite in scopuri teroriste (substante explozive sau precursori, otravuri etc.), actiuni prin care se incearca perturbarea functionarii unor institutii/locatii importante (obiective strategice de importanta deosebita), anumite persoane confectioneaza, detin, transporta sau manipuleaza ilegal armament, munitii, substante care ar putea fi folosite in scopuri teroriste.

Alte situatii enumerate de SRI sunt prezenta repetata sau prelungita a unor persoane neautorizate in zona unor misiuni diplomatice straine sau sedii ale unor institutii internationale, dar si interesul nejustificat al unor persoane pentru studierea sau obtinerea de date referitoare la astfel de locuri sau care fotografiaza sau filmeaza obiective unde asemenea activitati sunt interzise.

Conform aceleiasi informari, alte situatii cu risc sunt atunci cand un autoturism stationeaza mult timp si in mod nejustificat in apropierea unor zone de importanta deosebita, misiuni diplomatice si/sau alte locuri in care prezenta populatiei este numeroasa, cand anumite persoane studiaza insistent locuri aglomerate, cai de acces feroviar, rutier, subteran, aerian, fara a avea motive plauzibile in acest sens.

Stiri pe aceeasi tema

Salariile scad cu 30% dupa mutarea contributiilor de la angajator la angajat, sindicatele ameninta cu proteste ample

Ioana Badulescu

LOTO 6 DIN 49 DIN 9 FEBRUARIE 2017 LIVE ONLINE. JOCKER ofera cel mai mare premiu dintre jocurile LOTERIEI ROMANE

Delia Ion

Cardul de sanatate, folosit de pensionari in locul tichetelor de calatorie CFR

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult