Numărul 8 al revistei ”Ambasador pentru România” a ieșit de la tipar! Noua ediție are 92 de pagini și a fost tipărită la Londra în 5.000 de exemplare, coperțile beneficiind de catifelare prin tehnica ”soft touch lamination”, potrivit unui comunicat de presă transmis la redacție. Și în acest număr veți regăsi un conținut de colecție, interviuri cu oameni care fac excelență pentru România, care au depășit limite, care au transformat imposibilul în posibil, care și-au adus aportul la nivel internațional în știință, cercetare, arte, mediul de afaceri, etnologie și folclor sau pur și simplu au făcut România mai frumoasă prin acțiunile lor.
Invitații din numărul 8 ”Ambasador pentru România” sunt: cercetătoarea Delia Dimitriu – membră a echipei care a câștigat Premiul Nobel pentru Pace în anul 2007 pentru cercetările privind schimbările climatice, medicul Grigore Tinică – șeful Institutului de Boli Cardiovasculare din Iași, Marius Bostan – antreprenor și inițiator Repatriot, Paul Brummell – fost ambasador al Marii Britanii la București, actrița Raluca Zamfirescu – fost director al teatrului înfiinţat şi cârmuit timp de 12 ani de marele actor Toma Caragiu la Ploiești, profesorul Marcel Dupu – director al Clubului Copiilor din Dorohoi (jud. Botoșani), coordonator și dirijor al Orchestrei de muzică populară de copii și tineri „Mugurelul” din cadrul Clubului Copiilor Dorohoi, cercetătorul Mircea Sofonea – epidemiolog și profesor la Universitatea din Montpellier, jurnalista Nina Gherman – româncă stabilită în China, redactor la Radio China Internațional, George Roth – consul onorific al României la San Francisco, influent om de afaceri în Silicon Valley, actrița Anca Roxana Constantin – șef în cadrul serviciului Marketing și Relații Publice din cadrul Teatrului Național București (TNB), coordonatorul studioului de producție multi-media al TNB, Remus Azoiţei, unul dintre cei mai apreciați violoniști români peste hotare, profesor la Royal Academy din Londra, cercetătoarea Aurora Simionescu – fost colaborator NASA și ESA.
Această ediție aduce în atenție și tinere voci din diaspora, precum și o povestire scrisă de pictorul David Croitor.
Sperăm că materialele din cuprinsul noului număr vă vor oferi clipe de reflecție la adevăratele valori și repere și, de ce nu, de relaxare la o cafea.
Vă dorim lectură cu folos și vă mulțumim, în avans, pentru timpul petrecut pentru a ne citi!
Publicația “Ambasador pentru România” este una dintre puținele reviste care susțin excelența românească, promovând intensiv cultura, tradițiile și valorile din mediul academic românesc. În decembrie se împlinesc trei ani de existență, timp în care au ieșit de sub tipar opt numere cu peste 150 de intervievați, oameni care fac excelență pentru România, fie că sunt în țară, fie că sunt în diaspora.
La sfârșitul anului trecut, revista ”Ambasador pentru România” a fost premiată pentru realizările sale cu ”Trofeul Excelenței” la secțiunea ”Jurnalism” într-o gală desfășurată la Madrid (Spania). Evenimentul a fost organizat de către Asociația „El Occidente Rumano”, prin publicația Occidentul Românesc. În total, 61 de români din afara granițelor, adevărați ambasadori de imagine ai României, au fost distinși cu ”Trofeul Excelenței” la categorii precum Afaceri, Artă și Cultură, Învățământ universitar, sau Mediul asociativ. Printre cei premiați s-au numărat și șase diplomați de carieră care s-au implicat în comunitățile românești din Regatul Spaniei. Gala s-a desfasurat în prezența Excelenței Sale Ambasadorul României la Madrid, George Bologan.
Îi amintim mai jos pe românii de elită care s-au aflat până acum pe coperta revistei ”Ambasador pentru România”, cu specificația că peste 150 de profesioniști s-au aflat la masa interviurilor noastre: Vicențiu Rădulescu – unul dintre cei mai buni matematicieni ai lumii conform Clarivate International (nr. 1), Dumitru Dorin Prunariu – singurul român care a ajuns în Cosmos (nr. 2), academicianul Irinel Popescu – medic, părintele școlii românești de transplant hepatic (nr. 3), inegalabila gimnastă Nadia Comăneci – cel mai valoros ambasador sportiv al României în lume (nr. 4), nava-școală ”Mircea” – ambasadorul României pe marile și oceanele lumii, prin vocea comandorului navei, Mircea Târhoacă (nr. 5), maestrul Grigore Leșe, muzicolog, interpret de folclor și un important promotor al identității neamului românesc (nr. 6) și cunoscutul scriitor și dramaturg Dinu Săraru (nr. 7).
”Cea mai mare satisfacție este să știu că cei care citesc revista ‘Ambasador pentru România’ vor putea prelua din frumusețea morală și profesională a intervievaților noștri, toți români de elită. (…) Am fondat acest proiect cu gândul că încrederea în România este cel mai de preț dar pe care îl putem oferi țării în care ne-am născut. Iar încrederea în România înseamnă să avem încredere în oameni buni din punct de vedere profesional, din punct de vedere moral. Consider că România are nevoie să-și regăsească valorile, fie că sunt aici, fie că sunt peste hotare. De fapt, avem români frumoși, avem români geniali. Haideți să îi cunoaștem, haideți să îi dăm mai departe, să îi dăm către noua generație. Așa cum spunea profesorul de cardiologie dr. Apetrei, fără să ne cunoaștem și să ne respectăm înaintașii vom ajunge fără rădăcini”, a declarat Cristiana P. Bota, fondatoarea revistei ”Ambasador pentru România”, în emisiunea ”Românii de pretutindeni” de la Radio România Actualități, realizată de Luminița Voinea și Amalia Bojescu.
”Ambasador pentru România” este un demers jurnalistic menit a oferi veșnicie inimii și spiritului românesc! Haideți să dăm România cea bună mai departe!
Această publicaţie a fost tipărită cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni. Proiect finanţat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni iulie-noiembrie 2023. Conţinutul acestei publicații nu reprezintă poziţia oficială a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Parteneri media: Radio România, Asociația Românilor din UK, Teatrul Național ”I. L. Caragiale” București (TNB), Repatriot
Partener de tradiție: BES România