12.2 C
România
6 octombrie 2022
NUNTA REGALA IN MAREA BRITANIE! Printul Harry se casatoreste sambata cu actrita americana Meghan Markle la Castelul Windsor
Externe

NUNTA REGALA IN MAREA BRITANIE! Printul Harry se casatoreste sambata cu actrita americana Meghan Markle la Castelul Windsor

NUNTA REGALA IN MAREA BRITANIE! Prințul Harry, nepotul Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, se căsătorește sâmbătă cu actrița americană Meghan Markle la Castelul Windsor, una dintre reședințele familiei regale. Nunta este umbrită de absența tatălui lui Meghan, Thomas senior.

Nunta va fi oficiată în capela Sfântului Gheorghe, din incinta castelului, situat pe Tamisa la 40 km vest de Londra, la ora 12 în miezul zilei.

Circa 600 de persoane au primit invitații personale, dintre care circa 200 de prieteni și apropiați ai cuplului vor participa la recepția de la Frogmore House situată în incintă.

Cum din lista invitaților lipsesc cu desâvârșire politicienii, la nuntă nu vor asista nici premierul britanic Theresa May și nici președintele Statelor Unite Donald Trump.

În schimb vor fi prezenți numeroși membri ai familiei regale, ca și ai familiei lui Meghan, cu excepți tatălui ei, Thomas senior care a suferit recent un infarct și a fost operat pe cord și ca atare nu va mai conduce mireasa în biserică.

Cavalerul de onoare al lui Harry va fi fratele său, Prințul William, care a devenit recent tată pentru a treia oară, iar soția acestuia Kate va apărea în public pentru prima oară de când a dat naștere acum trei săptămâni micuțului Louis.

Printre invitații lui Harry se vor număra foști camarazi de luptă din Afganistan, unde a luptat în cadrul pușcașilor marini, precum și lucrători în organizațiile de caritate în care este implicat prințul, în timp ce printre invitații lui Meghan se numără colegi actori din serialul Suits din a cărei distribuție a făcut parte.

Luna de miere amânată

Nu se știe ce rochie va purta Meghan, dar casele de pariuri au suspendat orice pariu, favorită covârșitoare fiind casa de modă Ralph & Russo.

Harry va purta uniforma de gală a pușcașilor marini regali, ai căror căpitan general este, titlu preluat de la bunicul său, Prințul consort Philip.

Ceremonia religioasă de la capela Sfântului Gheorghe va fi oficiată de protopopul de Windsor, David Conner, și de Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, cel mai înalt prelat al Bisericii Angliei.

Episcopul Michael Curry de la Chicago va rosti și el un cuvânt pentru a se ține cont de originea americană a miresei.

Nu se știe ce titlu vor primi cei doi după nuntă, așa cum este tradiția, dar presa speculează deja ca Regina Elisabeta îi va numi pe Harry și Meghan duce și ducesă de Sussex, așa cum i-a numit pe William și Kate în 2011 duce și ducesă de Cambridge.

Cuplul își va amâna luna de miere din cauza angajamentelor oficiale în activități de caritate și cei doi vor pleca mai târziu în cursul acestui an.

Destinația favorită pare să fie Namibia, urmată de Botswana, țara din sudul Africii unde s-au cunoscut mirii.

Harry este fiul Prințului moștenitor al tronului, Charles, și este al șaselea în ordinea succesiunii la tron, după tatăl său, fratele său, Prințul William, și cei trei copii ai acestuia.

Related posts

Vladimir Putin: A incerca sa izolezi Rusia, un demers absurd si iluzoriu

Lucy Ionesco

Presedinte ALDE Europa: Romania trebuie sa ia in serios recomandarile facute de Comisia de la Venetia si GRECO privind statul de drept

Ioana Badulescu

MAE: Votul romanilor din strainatate s-a incheiat in aceasta dimineata cu SUA si Canada

Lucy Ionesco

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult