Breaking News

Nuntile, botezurile si petrecerile au fost interzise in toata Romania

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta (CNSU) a decis interzicerea organizarii evenimentelor private, precum nuntile, botezurile si aniversarile, in toata tara, ca masura de prevenire a infectarilor cu noul coronavirus. Evenimentele private nu se vor mai putea organiza pana la reducerea numarului de infectari.

Masura de pinterzicere a evenimentelor private, precum nunti, botezuri sau mese festive, se aplica atat pentru cele organizate in spatii deschise, cat si in spatii inchise, a anuntat seful DSU, Raed Arafat.

„Este foatre greu sa se respecte regulile. Nu se poarta masca, pentru ca asta e natura evenimentului, oamenii mai danseaza. Solutia cea mai buna de protectie si necesara este oprirea evenimentelor pentru ca sunt sursa de transmitere”, a spus Arafat.

El a precizat ca botezul si cununia de la biserica nu intra in aceasta categorie, pentru ca exista reguli speciale pentru aceste ceremonii. Acestea se pot desfasura in prezenta a cel mult 16 persoane.

„Este vorba despre mesele festive”, a precizat el adaugand: „Daca situatia se imbunatateste se poate reveni asupra acestui lucru”.

CNSU a decis de asemenea ca purtarea mastii devine obligatorie si in spatii deschise, in zonele aglomerate si acolo unde se inregistreaza un numar crescut de cazuri de coronavirus.

In sedinta de mari, s-a decis ca restaurantele, teatrele si salile de cinema sa se redeschida si sa functioneze in interior in doua incidente: cu capacitate de 50% in zonele unde sunt pana la 1,5 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, iar cu capacitate de 30% si cu program limitat pana la ora 23.00 in zonele unde sunt de la 1,5 pana la 3 cazuri de COVID la mia de locuitori. Localurile din zone cu peste 3 cazuri la mia de locuitori raman inchise.

Stiri pe aceeasi tema

Romania se apropie de un nou prag al infectarilor cu noul coronavirus: Aproape 5.000 de cazuri noi

Teodora Badescu

FMI nu vrea Codul Fiscal in actuala forma deoarece poate fi un pericol pentru Romania

Cristiana Petrariu Bota

SALARIZARE INVATAMANT PREUNIVERSITAR. Mii de salariati din invatamantul preuniversitar nu ar beneficia in 2017 de niciun fel de majorare salariala

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult