9.2 C
România
20 septembrie 2021
Legea pensiilor se modifica. Persoanele care au lucrat in conditii deosebite se vor putea pensiona mai repede
Economie

O categorie de pensii ar putea fi impozitata cu 90%, dupa ultima modificare adusa la Codul Fiscal

O categorie de pensii speciale ar putea fi impozitata cu 90%, dupa ultima modificare adusa de senatori la Codul Fiscal. Mai exact, acestia au adoptat, zilele trecute, propunerea legislativa pentru modificarea si completarea art.101 din Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal.

Initiativa legislativa prevede impozitarea pensiilor de pana la 10.000 de lei cu 10%, veniturile provenite din pensii ce depasesc 10.000 de lei urmand sa fie impozitate cu 90%.

Asadar, pentru pensiile mari se va plati impozit de 10% pentru sumele de pana la 10.000 de lei si, suplimentar, 90% din diferenta intre valoarea pensiei si pragul de 10.000 de lei.

„In Romania exista o discrepanta foarte mare intre pensiile din sistemul public de pensii, care sunt in medie la un nivel de 1.150 de lei, comunicat pentru luna martie 2019 si alte categorii de pensii, in special pensiile de serviciu, care depasesc praguri de bun-simt ale veniturilor, ajungand la cuantumuri astronomice de cateva zeci de mii de lei sau chiar mai mult „, se explica in expunerea de motive a initiativei legislative.

Initiativa nu va afecta insa prea multi beneficiari ai pensiilor speciale, avand in vedere ca, in medie, de pensii mai mari de 10.000 de lei lunar beneficiaza doar fostii magistrati – pensie medie de 18.430 lei in luna august, si fostii piloti ai Aviatiei Civile – pensie medie de 10.867 lei. Desigur, sunt si alte categorii de pensionari privilegiati cu pensii de peste 10.000 de lei, in afara acestor aproximativ 5.200 de persoane amintite.

Aceasta initiativa legislativa ce ii apartine lui Liviu Marian Pop va fi trimisa la Camera Deputatilor, for decizional.

Stiri pe aceeasi tema

Amnistie fiscala pentru firmele cu datorii la stat. Tema se afla in lucru la Ministerul de Finante. Reactia AOAR

Ioana Badulescu

Ministerul Muncii confirma ca unele salarii vor scadea cu procente cuprinse intre 10 si 40%

Ioana Badulescu

UE decide reglementarea criptomonedelor. Platformele de schimb de moneda virtuala, obligate sa se inregistreze si sa isi verifice clientii la fel ca bancile

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult