O companie romaneasca de IT angajeaza francezi. Liviu Apolozan si Jean-Dominique Sorace manageriaza un centru de cercetare si dezvoltare software, bazat inclusiv pe Robotic Process Automation
EconomieIT/Stiinta

O companie romaneasca de IT angajeaza francezi. Liviu Apolozan si Jean-Dominique Sorace manageriaza un centru de cercetare si dezvoltare software, bazat inclusiv pe Robotic Process Automation

Compania romaneasca DocProcess, furnizor de servicii pentru digitalizarea si automatizarea proceselor operationale, a deschis un centru de cercetare si dezvoltare software la Grenoble, in Franta, investitia in primul an fiind de 600.000 euro din fonduri proprii.

Liviu Apolozan a terminat Facultatea de Electronica de la Politehnica din Bucuresti in 1982 si a plecat in Franta imediat dupa ce Nicolae Ceausescu a plecat din vietile noastre.

Timp de 15 ani a lucrat pentru mai multe companii frantuzesti dupa care s-a intors in Romania unde a pus pe picioare o afacere in domeniul digitalizarii proceselor operationale ale companiilor. Asa a aparut pe piata compania DocProcess care, in timp, a inceput sa produca software bazat pe RPA, adica Robotic Process Automation.

Aceasta companie romaneasca numara acum peste 3.200 de clienti. In 2018 DocProcess si-a deschis primul birou in strainatate, la Grenoble in Franta. Acolo lucreaza cu o echipa coordonata de Jean-Dominique Sorace care a lucrat pentru compania Oracle Franta.

Mai multe despre ceea ce fac ei puteti afla pe site-ul RFI.

Oficialii companiei au prospectat cinci orase in Franta pana au decis noul sediu. ”Ne-am decis sa ne instalam acolo unde am gasit o echipa. In mai putin de o luna am creat compania din Franta si am si facut angajarile. Pana in prezent am angajat cinci francezi, specialisti software, insa vom continua recrutarile, atat in Franta, cat si in Romania”, a adaugat Daniela Apolozan.

In opinia sa, pana in 2020 statele membre UE ar trebui sa lucreze electronic, iar ”DocProcess s-a pregatit pentru asta”.

Compania a ales astfel ca prima destinatie Franta, pe care o considera o piata matura, care ofera mai multe oportunitati. Birourile din Romania si Franta urmeaza sa dezvolte impreuna solutii pentru clientii DocProcess.

Centrul din Franta este condus de Jean-Dominique Sorace, care coordoneaza intregul departament tehnic al DocProcess din Romania si Franta.

“La DocProcess aplicam micro-serviciile, inteligenta artificiala si blockchain-ul printre multe altele, dezvoltand totodata si proiecte de cercetare cu universitatile de profil”, spune Jean-Dominique Sorace, director tehnic DocProcess.

DocProcess are peste 3.200 de clienti la nivel global, societati de tipul SSC (Shared service centers), BPOs (Business process outsourcing) si companii mari. Acestia si-au ameliorat eficienta proceselor financiare, de achizitii si de logistica cu ajutorul solutiilor de automatizare prin RPA (Robotic Process Automation).

Platformele DocProcess automatizeaza procese financiare (Purchase-to-Pay, Order-to-Cash, eInvocing), de achizitii, logistica si HR ajutand companiile sa elimine documentele pe hartie si munca manuala repetitiva.

Articole asemănătoare

Telekom Romania lanseaza Telekom Banking, un proiect de servicii financiare

Delia Ion

Anunt de la Ministerul de Finante privind taxele si impozitele

Lucy Ionesco

Romanii care muncesc in strainatate ar putea fi impozitati de doua ori. Ce prevede draftul de modificare a Codului Fiscal

Ioana Badulescu