O echipa chirurgicala de la Institutul Sanului a realizat prima reconstructie mamara din Romania prin tehnica pre-pectorala
Life

O echipa chirurgicala de la Institutul Sanului a realizat prima reconstructie mamara din Romania prin tehnica pre-pectorala

O echipa chirurgicala de la Institutul Sanului a realizat prima reconstructie mamara din Romania prin tehnica pre-pectorala, o alternativa inovatoare, minim – invaziva a reconstructiei de san cu implant. Noua metoda ofera pacientelor rezultate superioare, precum dureri diminuate, perioada redusa de recuperare, mobilitate crescuta si rezultate estetice mai naturale. Procedura a fost efectuata unei paciente in varsta de 51 ani, dupa operatia de mastectomie. 

In reconstructia mamara clasica, implantul siliconic este plasat sub muschiul pectoral, tehnica asociata in general cu dureri postoperatorii, edem pe perioada indelungata si un aspect mai artificial al sanului. Reconstructia de san pre-pectorala este o alternativa minim – invaziva care presupune inserarea deasupra muschiului pectoral (pre-pectoral) a unei membrane biologice (derm artificial) ce inveleste implantul de silicon, pentru a fi plasat subcutanat.

Membrana este prinsa de chirurg de peretele toracic, dupa ce tesutul mamar afectat de cancer a fost indepartat, si are rolul de a preveni complicatiile tardive, precum contractura capsulara (deformare, durere locala si consistenta dura a sanilor), deplasarea implantului sau asimetrii. Dermul artificial nu determina reactii imunologice, in timp fiind populat de celulele corpului si asimilat de organism.

„Domeniul chirurgiei reconstructive mamare a inregistrat progrese importante in ultimii ani, prin introducerea unor tehnici chirurgicale mai putin invazive si a unor dispozitive medicale inovatoare. Utilizarea membranelor biologice este, in prezent, varful tehnologiei medicale in ceea ce priveste reconstructia sanului dupa cancerul mamar, oferind rezultate vizibil imbunatatite – durerile postoperatorii sunt mult reduse, recuperarea mai usoara, iar sanul are un aspect mult mai natural”, a declarat Dr. Andreea Meruta – medic specialist chirurgie plastica si reconstructiva, membru al Boardului European de Chirurgie Plastica.

Interventia a fost realizata intr-un singur timp operator, a durat 1 ora si 30 de minute si a fost incheiata cu succes, pacienta avand o evolutie postoperatorie favorabila, fara dureri sau complicatii ulterioare. Aceasta va urma o perioada de recuperare de aproximativ 3 saptamani, in care se va prezenta periodic la control. Ca solutie de derm artificial, chirurgii au folosit o matrice dermica acelulara (ADM) din colagen porcin, o membrana performanta patentata, cu peste 20 de studii stiintifice deja publicate si peste 4000 de interventii chirurgicale in intreaga Europa.

„Suntem mandri ca am adus aceasta procedura in Romania, la Institutul Sanului. Speram ca pacientele care au trecut prin operatia de mastectomie sa vina la centrul nostru pentru a se informa despre avantajele refacerii sanului prin tehnica pre-pectorala si sa o vada ca o investitie in calitatea vietii pe termen lung”, a declarat Dr. Cristian Viisoreanu, fondatorul Institutului Sanului.

Echipa Institutului Sanului aplica o abordare multidisciplinara a cancerului mamar, acoperind toate aspectele acestei afectiuni si alcatuind un tratament personalizat pentru fiecare pacienta. Decizia privind strategia de tratament este luata in cadrul unei comisii oncologice multidisciplinare, formata din medici de diferite specialitati (imagist, chirurg, oncolog, radioterapeut, anatomopatolog, chirurg plastician, psiholog etc.). Pe langa tratamente oncologice, pacientele beneficiaza in cadrul centrului de terapii de suport (consiliere psihologica, recomandari de nutritie, kinetoterapie si drenaj limfatic), precum si de un consultant medical dedicat, care le ofera sprijin si indrumare pe parcursul tuturor pasilor de tratament.

Institutul Sanului este un centru medical integrat pentru preventia, diagnosticul si tratamentul patologiei mamare, fondat de medicul chirurg Cristian Viisoreanu, dupa o experienta de aproape 20 ani in diagnosticarea si tratarea pacientelor cu afectiuni ale sanului. Echipa multidisciplinara de specialisti, asistata de tehnologia de ultima generatie in domeniul imagisticii si al chirurgiei, asigura o gama completa de investigatii si tratamente la cele mai inalte standarde, personalizate pentru fiecare pacienta.

Stiri pe aceeasi tema

Vitamina D poate combate infectia cu noul coronavirus, sustin cercetatorii de la Universitatea Boston

Cristiana Petrariu Bota

MIREASA PENTRU FIUL MEU 11 FEBRUARIE 2015. Andrada catre Adriana: Mai ai multe clase pana la nivelul meu!

Delia Ion

EUROVISION 2015: VOLTAJ a calificat Romania in finala Eurovision

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult