Bilantul mortilor din cauza COVID-19 a ajuns la 78, ultimele decese au fost raportate la Spitalul Suceava
Breaking News IT/Stiinta

O echipa de fizicieni de la CERN a dezvoltat un prototip de ventilator pentru pacientii care prezinta forme mai usoare de coronavirus

O echipa de cercetatori a dezvoltat un prototip de ventilator pentru respiratie asistata, care ar putea fi utilizat pentru pacientii cu forme mai usoare de coronavirus sau care se afla in etapa de remisie a bolii. Prototipul a fost realizat de o echipa de fizicieni si ingineri ai Laboratorului European pentru Fizica Particulelor Elementare (CERN). 

Noul tip de ventilator a fost realizat cu ajutorul unor sisteme folosite pentru ajustarea fluxului de gaze pentru detectoarele de particule. Prototipul echipei de la CERN ar urma sa fie testat in curand in spitale, potrivit unui comunicat de presa.

Daca proiectul reuseste, aparatele pentru ventilatie mecanica care se folosesc acum vor putea fi utilizate strict pentru pacientii aflati in stare mult mai grava.

Avand o retea de circa 18.000 de cercetatori in diferite parti ale lumii, CERN mai afirma ca a format un grup de actiune insarcinat cu selectarea si sustinerea posibilelor contributii stiintifice ale acestora in combaterea pandemiei.

Insa deocamdata rezultatele cele mai notabile, pe langa prototipul de ventilator, sunt producerea unei tone de gel hidroalcoolic si mobilizarea capacitatilor CERN de imprimare 3D pentru productia de echipamente de protectie.

La fel ca in cazul celorlalte cercetari si descoperiri ale CERN, eventuale noi inovatii ale acestei organizatii realizate pentru combaterea pandemiei de coronavirus vor fi publicate gratuit si vor putea fi reproduse liber, in functie de reglementarilor si necesitatile locale.

Stiri pe aceeasi tema

Noul an scolar 2016 – 2017 aduce o serie de noutati, inclusiv la Bacalaureat si Evaluarea Nationala. Ce spun expertii in Educatie

Cristiana Petrariu Bota

Salariile, carpite cu o ordonanta la care Guvernul Dancila a lucrat aseara. Ce prevede ordonanta care ar corecta unele efecte ale Revolutiei Fiscale

Ioana Badulescu

Presedintele Iohannis cere managerilor de spitale protejarea medicilor si testarea lor cu prioritate

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult