O echipa de la Clinica Zetta a efectuat o interventie de lifting corporal total unei paciente care slabise 40 de kg. Elementul de noutate: Patru interventii chirurgicale intr-un singur timp operator
Life

O echipa de la Clinica Zetta a efectuat o interventie de lifting corporal total unei paciente care slabise 40 de kg. Elementul de noutate: Patru interventii chirurgicale intr-un singur timp operator

O echipă de sapte medici chirurgi de la clinica Zetta – Centru de Excelență în Chirurgie Plastică și Microchirurgie Reconstructivă – a realizat o intervenție de lifting corporal total (total body lifting) unei paciente în vârstă de 44 de ani, care a slăbit aproximativ 40 de kilograme în urma operației bariatrice. Intervenția a durat în jur de 6 ore și a presupus efectuarea mai multor tipuri de proceduri: abdominoplastie, lifting de brațe, lifting de coapse și lifting de sâni cu implant mamar.

Intervenția chirurgicală s-a efectuat sub coordonarea dr. Ina Petrescu – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă. Elementul de noutate îl constituie efectuarea a patru intervenții chirurgicale într-un singur timp operator. Liftingul corporal total este o operație de reconstrucție complexă cu rolul de a îndepărta excesul de piele și grăsime în urma unei pierderi semnificative în greutate (peste 20 de kilograme), astfel îmbunătățind forma și tonusul țesuturilor.

“Excesul de piele cu care persoanele rămân după o slăbire bruscă nu numai că le afectează imaginea de sine, dar le și incomodează funcționarea zilnică normală, cauzându-le dureri, erupții cutanate sau chiar infecții. Intervenția total body lifting aduce îmbunătățiri importante aspectului fizic, rezultat care se poate menține permanent, cu condiția ca operația să fie efectuată după ce pacientul a ajuns la o greutate stabilă, iar, în continuare, acesta să aibă un stil de viață sănătos și să facă mișcare. Pacienta va urma o perioadă de recuperare de aproximativ 2 luni, în care se va prezenta periodic la clinica Zetta pentru evaluări“, a declarat dr. Ina Petrescu, coordonatorul echipei operatorii.

Pentru a restabili anatomia normală a corpului pacientei, medicii au îndepărtat chirurgical pielea căzută din jurul abdomenului, brațelor, coapselor, sânilor și cutele de grăsime determinate parțial de elasticitatea scăzută a ţesutului. Aceste proceduri au fost însoțite, în cadrul aceleiași intervenții, de o procedură de implant mamar, cu scopul de a reda sânilor volumul pierdut prin slăbire.

Operația a implicat colaborarea unei echipe medicale multidisciplinare condusă de dr. Ina Petrescu – medic primar chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă, cu o experiență de peste 17 ani în domeniul chirurgiei plastice și de 11 ani în chirugia estetică.

Elementul de noutate îl constituie efectuarea a 4 intervenții chirurgicale într-un singur timp operator, fapt posibil datorită planificării atente și a coordonării echipei de medici, scurtându-se astfel durata operației și totodată obținându-se reconstrucția corpului într-o singură etapă.

Înaintarea în vârstă, efectul razelor solare, al sarcinii sau fluctuaţiile semnificative în greutate, precum şi factorii genetici, pot contribui la o elasticitate deficitară a ţesuturilor şi pot duce la coborârea (lăsarea) pielii în diferite părți ale corpului. Un lifting corporal poate include remodelarea următoarelor zone: feței, gâtului, brațelor superioare, sânilor, zonei abdominale – local sau extinzându-se în lateral şi în spate, feselor, ce pot fi coborâte, aplatizate sau de formă inegală, zonei inghinale, ce poate coborî spre fața internă a coapsei, coapsele, incluzând porțiunea interioară, exterioară, posterioară sau circumferențial.

În clinica Zetta se pot efectua în condiții de siguranță, confort și maximă predictibilitate a rezultatelor, de la intervenții uzuale – injecții cu botox și acid hialuronic, lifting facial, augmentări mamare, la intervenții complexe de microchirurgie reconstructivă, unele realizate în premieră națională (reconstrucție de penis, replantări de picior, autotransplant de testicul, reconstrucția zâmbetului în urma paraliziei de nerv facial, reconstrucție funcțională de limbă cu transfer liber, reconstrucție mamară bilaterală cu țesut propriu, diferite procedee de reconstrucție după paralizie de plex brahial, atât la copii, cât și la adulți).

Clinica Zetta este un centru de excelență în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, înființat în București, în anul 2012. Clinica deține de o echipa medicală supraspecializată în operații cu grad înalt de dificultate și este dotată cu tehnologie de ultimă generație, selectată special pentru a asigura lezarea minimă a țesuturilor și o recuperare mai rapidă a pacienților.

În fiecare an, echipa medicală acordă circa 2300 de consultații și realizează aproximativ 1250 de operații. Gama serviciilor oferite include peste 200 de proceduri chirurgicale, de la injecții cu botox și acid hialuronic, lifting facial, augmentări mamare, la intervenții complexe de microchirurgie reconstructivă, precum replantarea segmentelor amputate și transferurile libere microchirurgicale.

Stiri pe aceeasi tema

Ciorba de miel a la grec – RETETE DE PASTE 2016

Bogdan

Romanii angajati la Google au initiat o campanie de donatii pentru copii bolnavi de cancer

Cristiana Petrariu Bota

Radu Banciu, „cadere” in direct la B1 TV. Inregistrarea VIDEO a emisiunii Lumea lui Banciu de joi, 29 octombrie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult