5.3 C
România
29 noiembrie 2021
Laura Orosanu, studenta la UMF Iasi
Social

O fetita dintr-un catun din Suceava spunea in urma cu 11 ani ca vrea sa fie doctorita la oras. Acum a fost admisa la UMF Iasi

O fetita dintr-un catun izolat din Suceava spunea in urma cu 11 ani, cand scria la lumina lumanarii, ca vrea sa fie doctorita la oras. Visul Laurei Orosanu a devenit acum realitate, ea fiind admisa la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Carol Davila din Iasi. 

„Vreau să fiu doctoriţă la oraş”, spunea în urmă cu 11 ani, la TVR, o fetiță dintr-un cătun izolat. A scrijelit primele litere într-o şcoală uitată de lume, la marginea României. A buchisit acasă, la lumina lumânării, pentru ca într-o zi să plece şi de gât să-i atârne nu neputinţa ori sărăcia, ci un stetoscop. E povestea unei tinere care a fost admisă la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Parcursul ei a fost urmărit de realizatorii seriei „Izolați în România”.
„Vreau să fiu doctoriţă la oraş. Când o să fiu mare, eu o să mă gândesc ca să plec de aici, din Buc”.

Era februarie 2006. Laura Oroșanu era atunci unul dintre oamenii izolaţi din România pe care Dite Dinesz îi căuta şi le afla povestea. 11 ani mai târziu, tânăra figureaza e pe listele studenţilor admişi la Universitatea de Medicină din Iaşi.

Citeste si: Rezultate Admitere UMF Iasi 2017 – La Medicina Generala ultima medie la buget a fost 8,90

„Îmi doresc foarte mult ca pe parcursul celor 6 ani de facultate să dau tot ce este mai bun, să fiu printre primii şi să ajung un medic adevărat”, spune acum Laura Oroşanu. „Iată că am ajuns în momentul în care încep facultatea şi o să devin doctoriţă la oraş”.

Îi sclipesc ochii de bucurie, aşa cum poate nu i-au sclipit niciodată acasă la ea, în satul Buc din judeţul Suceava, unde a învăţat să scrie la lumina lumânării.

A muncit, şi-a dorit cu înverşunare şi a întâlnit oameni dispuşi să plămădească visuri – părintele şi maicile de la Mănăstirea din Rădăuţi. Ei au sprijinit-o şi au încurajat-o.

Laura este acelaşi copil cu bun simț, ager în gândire, pe care colega noastră de la TVR Timişoara, Dite Dinesz, l-a întâlnit acum mai bine de un deceniu.

E copilul care trăia în întuneric şi care s-a încăpăţânat să viseze lumina. Lumina succesului, care acum aproape o orbeşte de bucurie.

Poti citi si: Casa traditionala care te va convinge ca nimic nu se compara cu viata la tara. FOTO

Detalii complexe oferite de un copil care isi povesteste viata traita inainte de reincarnare

Stiri pe aceeasi tema

Romania inregistreaza 1.339 de cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. Creste numarul deceselor

Cristiana Petrariu Bota

Teodora Maftei a murit intr-o clinica din Israel

Cristiana Petrariu Bota

UMF Carol Davila din Bucuresti a urcat in Top 500 Shanghai pe domeniul Medical Sciences

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult