O noua alerta de coronavirus in Romania. O stewardesa a aterizat pe Aeroportul din Cluj dupa ce a intrat in contact cu doi colegi confirmati cu coronavirus

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota ianuarie 28, 2020 14:21

O noua alerta de coronavirus in Romania. O stewardesa a aterizat pe Aeroportul din Cluj dupa ce a intrat in contact cu doi colegi confirmati cu coronavirus

O noua alerta de coronavirus in Romania! Este vorba despre o stewardesa de origine vietnameza care se deplasa pe ruta Varsovia-Cluj si a aterizat astazi pe Aeroportul din Cluj. Femeia le-a spus colegilor ca a intrat in contact cu doi colegi confirmati cu temutul coronavirus, iar in prezent se afla in carantina.

Stewardesa de origine vietnameza a fost preluata si transportata la Institutul de Boli Infectioase din Cluj. Ramane de vazut daca se va confirma ca este si ea infectata cu coronavirus si daca va fi dusa la Institutul de Boli Infectioase „Matei Bals” din Bucuresti.

Horatiu Moldovan, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, a declarat ca este un caz suspect de coronavirus deocamdata neconfirmat, medicii de la Spitalul de Boli Infectioase din Cluj efectuand toate testele care se impun.

„Este vorba de un caz suspiciune de infectie, neconfirmat. Pasagera s-a autodeclarat ca fiind in contact cu populatie expusa la risc, ea este controlata la spital. Numai in situatia in care se confirma suspiciunea, ea poate fi deferita la Matei Bals pentru teste biologice. Nu suntem inca in aceasta situatie, din informatiile mele nu s-a confirmat aceasta suspiciune”, a spus Horatiu Moldovan.

De asemenea, se au in vedere masuri de securitate cu privire la pasagerii din avion, in conditiile in care coronavirusul este transmisibil. In primele doua-trei zile, chiar daca esti infectat, nu faci febra.

Amintim ca pacientul din Bacau suspect ca a contractat virusul nu era infectat, potrivit medicilor de la „Matei Bals”.

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.