Lifestyle

O noua metoda de tratare a cancerului a dat rezultate fara precedent. VIDEO

O nouă metodă de tratare a cancerului a dat „rezultate fără precedent” la bolnavi în stadiu terminal, la care toatele celelalte tratamente eșuaseră și a căror speranță de viață nu mai era decât de două până la cel mult cinci luni, transmit marți BBC și Huffington Post, pe baza unor date prezentate la Washington, în cadrul adunării anuale a Asociației Americane pentru Progres Științific (American Association for the Advancement of Science).

Aceste rezultate reprezintă „o revoluție”, a apreciat, pentru „The Guardian”, hematolologul Chiara Bonini, care dă speranțe pentru găsirea unei metode de apărare pe termen lung a organismului dacă oamenii de știință vor reuși să modifice memoria celulelor T, care memorează bolile și luptă contra lor după mai mult timp.

Rezultatele sunt extraordinare, dar reprezintă deocamdată doar „un prim pas”, a subliniat conducătorul echipei care a dezvoltat acest tratament, profesorul Stanley Riddell de la Fred Hutchinson Cancer Research Centre din orașul american Seattle.

Iti recomandam si: PLEXUL SOLAR sau creierul abdominal. Modul incredibil prin care te poti vindeca si iti poti controla starea de sanatate

Vindeca cancerul in cateva saptamani! Medicul Leonard Coldwell si marturia unei romance care s-a vindecat de cancer prin reteta sa

Noua metodă constă în prelevarea de celule din sistemul imunitar al pacientului, numite celule T, care, în mod normal, distrug țesuturile infectate. Aceste celulele au fost modificate genetic în așa fel încât, reintroduse în corpul bolnavului, să recunoască și să lupte contra celulelor canceroase.

În cazul unor pacienți cu leucemie limfoblastică acută, „fără nicio altă posibilitate de tratare, o singură doză din această terapie a dus la completa vindecare în peste 90 % din cazuri, la care nu s-au mai depistat apoi deloc celule de leucemie”, a explicat specialistul american.

HotWeek.ro iti recomanda si: Totul despre leguma despre care Bill Gates spunea ca poate salva omenirea

HREANUL, cel mai bun antibiotic natural. Tratamentul cu hrean vindeca sinuzita si reumatismul

La persoane suferind de alte tipuri de cancer al sângelui răspunsul pozitiv a fost înregistrat în peste 80% din cazuri.

„Să fim cinstiți, să obții această rată de răspuns la pacienți cu un stadiu foarte avansat al bolii este ceva fără precedent în medicină”, a afirmat Stanley Riddell.

De menționat că șapte pacienți au avut însă complicații foarte grave, necesitând internare la terapie intensivă, iar doi dintre aceștia au murit. Aceste cifre pot fi considerate ca acceptabile în situația unor bolnavi în fază terminală, efectele secundare ale noului tratament fiind mult mai mari decât ale chimioterapiei sau radioterapiei folosite contra leucemiei, comentează BBC.

Metoda urmează a fi testată și pe persoane cu tumori solide.

Sursa: independent.md

 

Articole asemănătoare

HREANUL, cel mai bun antibiotic natural. Tratamentul cu hrean vindeca sinuzita si reumatismul

Lucy Ionesco

Anda Adam, ca o zana in rochia de mireasa. FOTO

Lucy Ionesco

“Romanians take the streets”, o expozitie de fotografie care poate fi vazuta zilele acestea la Parlamentul European de la Bruxelles

Ioana Badulescu