O noua taxa de poluare este pregatita de Guvern cu aplicare posibil din 2017

Ioana Badulescu
By Ioana Badulescu septembrie 27, 2017 17:05

O noua taxa de poluare este pregatita de Guvern cu aplicare posibil din 2017

O noua taxa de poluare este pregatita de Guvern, aplicarea acesteia fiind posibila chiar din 2017. Administratia  Fondului de Mediua precizat ca este vorba despre taxa prin care proprietarii de masini plateau proportional cu gradul de poluare al masinii.

La bugetul Administratiei Fondului de Mediu se incasa de la soferi pe taxa de timbru suma de 150 milioane de euro pe an. Noua taxa de poluare ar putea fi gata chiar anul acesta.

Din sumele incasate din taxa de poluare insitutia a fnantat programul Rabla, atat pentru masini clasice, cat si pentru masini electrice. Si tot de acolo se finantau alte proiecte de mediu. Anul acesta, insa, bugetul a ramas fara aceste sume, dupa eliminarea timbrului de mediu.

Potrivit Digi 24, dupa eliminarea acestei taxe, romanii au adus si mai multe masini second-hand din import. Peste 350.000 de autoturisme din vestul Europei au fost aduse in tara in primele noua luni ale anului, cu 70% mai mult fata de aceeasi perioada a anului trecut. Iar estimarile sunt ca pana la final de an vom ajunge la 500.000 de masini la mana a doua importate.

Potrivit sefului Administratiei de Mediu, un procentaj de 71% din autoturismele inmatriculate anul trecut aveau peste 10 ani vechime, ceea ce reprezinta o provocare in special pentru calitatea aerului din marile orase.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.

Ultima ora