Circa 9% dintre candidatii Aliantei pentru Unitatea Romanilor (AUR) la alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt fie rude de gradul 1 si 2, fie soti, pe liste figurand 27 de perechi
Politica

O parte dintre candidatii AUR sunt neamuri. Unde e meritocratia clamata?

Circa 9% dintre candidatii Aliantei pentru Unitatea Romanilor (AUR) la alegerile parlamentare din 6 decembrie sunt fie rude de gradul 1 si 2, fie soti, pe liste figurand 27 de perechi sot-sotie, tata-fiica, tata-fiu, mama-fiica, frate-sora, frate-frate. Unul dintre cazuri este la varful partidului: Claudiu Tarziu, co-presedintele AUR, candideaza alaturi de sotia sa. Exista si un caz extrem: pe listele dintr-un judet se afla sotul, sotia si mama primului, transmite G4Media.

Promovarea unor familii intregi pe listele AUR intra in contradictie totala cu unul dintre principiile fundamentale inscrise in Programul politic al partidului: Principiul meritocratic.

”Meritocratia inseamna accesul la pozitii sociale si de prestigiu pe baza meritelor personale. Inteligenta, competenta, calitatile morale si efortul depus pentru scopurile comune sint cele in virtutea carora membrii miscarii noastre vor capata responsabilitati in organizatie si functii si demnitati in stat”, se arata in documentul de baza al partidului.

Candidati AUR la parlamentare
Candidati AUR la parlamentare

Contactati de G4Media, mai multi lideri de organizatii judetene au dat explicatii diferite pentru aceasta situatie. Nicolae Ficiu de la Gorj, unde au candidat sotii Dinache, a spus ca cei doi ”Sunt oameni inteligenti. El este student in Anglia, iar ea doctorand in Stiinte Politice. Chiar merita”. Ina Gavril de la Neamt, unde apar sotii Tereza si Francisc Lulea, a declarat despre acestia ca ”au muncit foarte mult si m-au sprijinit in campanie. Nu au dorit locuri eligibile”.

”Toata lumea are dreptul de a candida, asa cum scrie in Constitutie”, a spus Raluca Maria Borta de la Brasov, al carei frate s-a aflat si el pe liste.

La randul sau, liderul de la Iasi, Mihail Albisteanu, care a candidat alaturi de mama sa, a declarat ca aceasta a fost directiva de la Bucuresti – ”Sa fie liste complete”.

Related posts

Sondaj INSCOP. Personalitatile publice in care romanii au cea mai mare incredere

Delia Ion

Mirel Palada, despre incidentul cu Mihai Gotiu: Am fost plecat. Nu mor caii cand vor useristii

Ioana Badulescu

Elena Udrea: Electoratul pro Basescu va vota cu PMP

Bogdan

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult