Guvernul Theresa May se pregateste de un Brexit fara acord cu UE. Votul amanat din Parlamentul Marii Britanii va avea loc in ianuarie, insa acordul are sanse mici sa treaca
Externe

Oamenii de afaceri din Marea Britanie catre Theresa May: Amanati Brexit-ul, altfel tara va intra in haos!

BREXIT – Oamenii de afaceri ii cer premierului britanic Theresa May sa amane Brexit-ul, pentru a evita intrarea tarii in haos. „Amanati Brexit-ul, altfel o sa platim toti un pret mult prea mare”, ii transmit premierului May intreprinderile mari din Regatul Unit, transmite ronews.co.uk – site-ul romanilor din Marea Britanie.

Liderii oamenilor de afaceri britanici au declarat ca Theresa May trebuie sa ia in considerare amanarea iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) dupa luna martie 2019, pentru a evita haosul, tara nefiind inca pregatita pentru parasirea blocului comunitar. Propunerea de prelungire a perioadei de negociere a articolului 50 a fost sprijinită si de Sir Martin Sorrell, om de afaceri si director general al WPP Group.

Un raport al Institute of Directors (IoD), una dintre cele mai importante organizații de afaceri din Regatul Unit, arata că extinderea perioadei de negociere ar fi „cea mai potrivită soluție” pentru a evita un Brexit dezordonat, care ar putea aduce daune in economie.

De interes: Banca Angliei: Brexit-ul ne-a facut deja pe toti mai saraci

Propunerea IoD nu vine in acord cu intentia premierului May, care nu este de acord cu amanarea Brexit-ului. IoD a propus un șir de măsuri, inclusiv rămânerea pe piața unică, în conformitate cu legislația UE și să menținerea acordurilor vamale existente.

Amintim ca Banca Angliei și-a redus prognozele pentru economia britanică în acest an, guvernatorul Mark Carney avertizând că creșterea PIB-uluiva trage in jos veniturile britanicilor, mai ales dupa Brexit.

Inainte de începerea unei perioade de tranziție privind Brexit-ul, raportul IoD propune extinderea perioadei de doi ani pentru negocieri prevăzută la articolul 50 din Tratatul de la Lisabona.

„Acesta este cel mai simplu mod de a acorda timp suficient pentru ca negocierile complete să includă Acordul comercial și asigurarea unei singure perioade de ajustare si implementare pentru oamenii de afaceri si negociatori”, a subliniat organziatia.

Stiri pe aceeasi tema

Explozie la Istanbul, cel putin 10 morti si mai multi raniti – UPDATE

Cristiana Petrariu Bota

Alerta la Londra. Podurile Westminster si Waterloo au fost inchise la o ora de varf

Delia Ion

ATAC IN CANADA. Un camion a intrat in multime la Toronto, cel putin 9 morti si 16 raniti

Ioana Badulescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult