Oamenii de stiinta au anuntat cat poate rezista noul coronavirus pe pielea umana
IT/Stiinta

Oamenii de stiinta au anuntat cat poate rezista noul coronavirus pe pielea umana

Un nou studiu de caz arata ca SARS-CoV-2, virusul care provoaca COVID-19, poate supravietui pana la cateva ore pe pielea umana, mult mai mult decat o tulpina de virus gripal A (1,8 ore). Studiul, realizat de un grup de cercetatori din Japonia, a fost publicat in revista medicala Clinical Infectious Diseases.

Asadar, noul coronavirus poate rezista pe pielea umana cel putin noua ore. Oamenii de stiinta au explicat ca au derulat un experiment folosindu-se de trupurile persoanelor decedate si au adaugat ca s-a apelat la aceasta metoda pentru a evita infectarea voluntarilor sanatosi, transmite Daily Mail.

Studiul scoate in evidenta faptul ca igiena mainilor este extrem de eficienta in neutralizarea virusului.

Autorii studiului au mai descoperit ca SARS-CoV-2 a fost complet inactivat in decurs de 15 secunde de la expunerea la etanol (80%) tipul de alcool gasit in multe produse igienice fara prescriptie medicala pe baza de alcool. Astfel, este deosebit de importanta igiena pentru prevenirea si raspandirea COVID-19.

Iti recomandam: Restrictii in Bucuresti. Se inchid restaurantele (la interior), teatrele si cinematografele
Streinu-Cercel dezvaluie ca tratamentul administrat lui Trump se foloseste in Romania de la inceputul pandemiei de coronavirus
Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel: Masca este cea care ne protejeaza de coronavirus, cu o singura conditie

Centrele SUA pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (CDC) recomanda 60% pana la 95% alcool in produsele de dezinfectare pentru maini pentru a avea eficienta in fata coronavirusului.

Supravietuirea coronavirusului timp de 9 ore pe pielea umana, risc crescut de transmitere

Supravietuirea timp de 9 ore a SARS-CoV-2 pe pielea umana poate creste riscul de transmitere a contactului in comparatie cu virusul gripal A, accelerand astfel extinderea pandemiei. Igiena corecta a mainilor este importanta pentru a preveni raspandirea infectiilor cu SARS-CoV-2.

Oamenii de stiinta japonezi au sugerat ca verificarea stabilitatii virusului care cauzeaza COVID-19 pe pielea umana a fost o sarcina dificila, cu o multime de constrangeri. In primul rand, nu au putut lua voluntari pentru un virus atat de contagios. Apoi, probele de piele obtinute prin proceduri chirurgicale nu au fost suficiente pentru efectuarea studiului.

Pentru a depasi aceste probleme, cercetatorii au luat pielea umana de la cadavre. Pielea din astfel de probe se deterioreaza lent si poate fi folosita chiar si la o zi dupa moarte.

Tot ei au mai adaugat ca aceste informatii pot ajuta la identificarea unor noi masuri pentru a preveni raspandirea noului coronavirus si au subliniat cat de important este ca oamenii sa se spele pe maini.

Articole asemănătoare

Un cod de etica in stiinta, pe masa discutiilor la intalnirea World Economic Forum de la Davos

Ioana Badulescu

Stephen Hawking, previziuni despre viitor: Oamenii vor trai pe Marte in urmatorii 100 de ani

Bogdan

Facebook a eliminat pagini si conturi de F­acebook si un grup din Romania care faceau parte dintr-o retea de conturi false apropiata PSD

Lucy Ionesco