22.2 C
România
26 septembrie 2021
Social

Octavian Bitu, finul ministrului Banicioiu, arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti

Finul ministrului Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a fost arestat preventiv. Octavian Bitu, directorul Salii Polivalente din Bucuresti, a fost arestat pentru 30 de zile de Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care este acuzat ca a cerut 10.000 de euro si cedarea unei constructii de la un denuntator, pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere. Decizia a fost luata, miercuri seara, de Tribunalul Bucuresti si nu este definitiva.

Octavian Bitu, directorul Complexului Sportiv National Sala Polivalenta din Bucuresti, aflat in subordinea Ministerului Tineretului si Sportului, a fost retinut, marti seara, de Directia Nationala Anticoruptie (DNA), sub acuzatiile de santaj si luare de mita, dupa ce a a fost prins in flagrant de procurori in timp ce primea 10.000 de lei de la un denuntator pentru a stinge un litigiu si a prelungi un contract de inchiriere.

Inspector antifrauda, retinut de procurorii DNA pentru luare de mita

Potrivit ordonantei de retinere, in perioada aprilie- august 2015, Octavian Bitu, in calitate de director al Salii Polivalente din Bucuresti, i-a cerut unui om de afaceri, denuntator, suma de 10.000 de euro si cedarea unei constructii detinute de firma denuntatorului catre o firma la care asociat, cu o cota de 50%, sa fie o persoana apropiata lui Bitu, in vederea valorificarii constructiei in activitati comerciale.

Procurorii mai spun ca Bitu s-a angajat fata de acelasi denuntator, in schimbul mitei cerute, ca la viitoarea licitatie pentru inchirierea terenurilor castigatoare sa fie o firma la care denuntatorul si un apropiat al directorului Salii Polivalente sa fie asociati. De asemenea, in luna aprilie 2013, directorul Salii Polivalente a amenintat o denuntatoare ca „ii vor fi reziliate contractele de inchiriere pentru terenuri daca nu va renunta la contractul de inchiriere a constructiei, astfel incat constructia sa fie inchiriata unei firme indicate de inculpat”.

Octavian Bitu este director al Salii Polivalente din Bucuresti din aprilie 2013, cand ministru al Tineretului si Sportului era Nicolae Banicioiu. Bitu este si vicepresedinte al Organizatiei Sectorului 4 Bucuresti a PSD, filiala condusa de Nicolae Banicioiu. De asemenea, ministrul Sanatatii i-a botezat un copil directorului de la Sala Polivalenta.

Stiri pe aceeasi tema

Mosii de Vara sau Sambata Mortilor, o zi pentru pomenirea celor trecuti la cele vesnice

Ioana Badulescu

Primul COD GALBEN de ninsoare al acestei ierni ar putea intra in vigoare de luni

Bogdan

Stimulentul de risc pentru personalul din invatamant a fost aprobat. Mai e doar un pas pentru a intra in vigoare

Teodora Badescu

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult