25 C
România
17 septembrie 2021
Oferte tentante pentru vacanta de Paste 2018, dar si pentru concediul de vara. Manastirile din Bucovina, principala atractie
Turism

Oferte tentante pentru vacanta de Paste 2018, dar si pentru concediul de vara. Manastirile din Bucovina, principala atractie

România dă semne că o să câştige prima rundă din războiul turistic cu străinătatea, cel puţin pentru următoarea vacanţă, de Paşte. Totusi, lupta cea mare la Targul de Turism s-a dat pentru concediul de vară. La Târgul Naţional de Turism de la Romexpo, agenţiile au venit cu oferte bune pentru Grecia şi Turcia. Şi la noi sunt condiţii la fel de bune, spun consultanţii, doar că hotelierii încă nu ştiu să le ambaleze atât de frumos ca străinii.

De exemplu, la o pensiune de cinci margarete din Bucovina, 4 nopti de cazare şi pensiune completa costă 1.100 lei de persoană.

„Pe lângă cazare şi masă, vizite la mânăstiri, plimbări cu trăsuri trase de cai”, spune Cătălina Velniciuc, Centrul de Informare Turistică Suceava.

Cine stă cu gândul la străinătate, dar nu are nici mulţi bani trebuie să îşi planifice concediul în extrasezon: aprilie şi septembrie. Atunci sunt cele mai mici preţuri în Grecia, de pildă.

„Ofertele pentru târg sunt la un euro șapte nopţi de cazare plus 75 de euro transportul”, spune Marius Berca, manager agenţie de turism.

„Ofertele străine sunt îmbrăcate într-o poleială mult mai frumoasă şi mai strălucitoare decât ofertele noastre pentru că noi încă nu avem acea experienţă de a polei şi de a prezenta frumos ceea ce avem”, afirmă Dragoş Răducan, vicepreşedinte Federaţia Patronatelor din Turism.

Cei care s-au plictisit de Grecia şi nu se lasă seduşi de vacanţa în ţară pot să încerce Turcia, spun agenţii de turism. Calmarea tensiunilor militare şi preţurile reduse în timpul târgului naţional de turism ar putea fi argumentele.

Duminică a fost ultima zi a târgului.

Stiri pe aceeasi tema

Bulgaria va avea o noua statiune de lux la malul Marii Negre

Bogdan

Experience Bucharest, un proiect menit a aduce Bucurestiul pe harta destinatiilor turistice preferate din Europa

Cristiana Petrariu Bota

WIZZ AIR schimba politica pentru bagajele de mana gratuite

Delia Ion

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult