Oficialii CE nu s-au pretat la declaratii de presa comune cu premierul Dancila, dar au transmis o nota oficiala prin care i-au cerut sa actioneze in favoarea revenirii la un discurs politic normal in tara
Breaking News Politica

Oficialii CE nu s-au pretat la declaratii de presa comune cu premierul Dancila, dar au transmis o nota oficiala prin care i-au cerut sa actioneze in favoarea revenirii la un discurs politic normal in tara

Comisia Europeana îi spune României că un dialog politic normal este necesar mai ales în vederea președinției române a UE. Jean-Claude Juncker avertizează si împotriva regreselor în lupta impotriva corupției, a doua zi după demiterea Laurei Codruța Kovesi.

O reuniune la Bruxelles între prim ministrul Viorica Dăncilă, Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans s-a soldat marți seara cu o notă oficială distribuită de serviciul de presă. Oficialii europeni nu s-au pretat de data aceasta la jocul declarațiilor comune de presă.

Astfel, Jean-Claude Juncker a încurajat-o pe Viorica Dăncilă “să acționeze în favoarea revenirii la un discurs politic normal în țară, mai ales în perspectiva președinției române a UE”.

Perspectiva acestei președinții, care debutează la 1 ianuarie și are sarcina coordonării dosarelor dificile ca bugetul european și Brexit, îi dă Comisiei Europene un mijloc de presiune asupra României. Nu este acesta însă un instrument care și-a dovedit eficacitatea.

România nu trebuie să facă pași înapoi în reforma justiției si combaterea corupției, mai spune Comisia. Pericolul acestui regres este menționat la o zi după demiterea Laurei Codruța Kovesi când Bruxelles a invocat posibilitatea repunerii în chestiune a progreselor făcute.

In fapt, toate acestea se traduc printr-o oarecare îngrijorare europeană referitoare la situația politică a tarii, dar consecințele sunt neclare.

Referitor la Codul Penal adoptat de Parlament, Comisia sugera în 4 iulie posibilitatea unei sancțiuni mai dure, dar asta doar la toamna după ce Bruxelles va analiza textul.

Stiri pe aceeasi tema

Pinalti, primarul de Piatra Neamt, spune ca descentralizarea e de fapt o centralizare la nivel local

Cristiana Petrariu Bota

Frans Timmermans recomanda Romaniei sa nu faca pasi inapoi. Verificarea magistratilor trebuie facuta de magistrati, nu de politicieni

Ioana Badulescu

Geoana sustine ca Antonescu a pierdut o treime din simpatizantii PSD

admin

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult