SRI
Social

Ofiterii SRI din cadrul ANAF vor fi retrasi, potrivit unei decizii luate de Eduard Hellvig

Ofiterii SRI care activau in cadrul Directiei Generale Antifrauda Fiscala (DGAF) din ANAF au fost retrasi printr-un ordin semnat de directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), Eduard Hellvig. Este vorba de 23 de ofiteri SRI care activau in cadrul ANAF din anul 2014, transmite agentia Mediafax.

Ofiterii SRI care activeaza la ANAF vor fi retrasi intr-un proces etapizat, necesitatea lor in institutie fiind exclusiv in limitele obligatiilor de serviciu atribuite de sefii ierarhici din cadrul ANAF. Decizia de retragere a ofiterilor a fost luata de Eduard Hellvig in urma unei analize.

Referitor la numarul ofiterilor SRI aflati la ANAF, SRI a explicat pentru Mediafax: „Numarul ofiterilor SRI detasati la ANAF nu a fost niciodata de ordinul sutelor si a fost tot timpul mai mic decat cel aprobat prin hotararea CSAT. Initial, au fost detasate 28 de cadre, in prezent, aflandu-se in derulare procesul de retragere etapizata a acestora”

Cu privire la decizia CSAT privind colaborarea intre SRI si ANAF, SRI a explicat pentru Mediafax: „(…) Decizia in acest caz a apartinut tuturor decizionalilor din institutiile statului roman, reprezentate in CSAT, inclusiv presedintele si premierul Romaniei, Serviciul Roman de Informatii punand in aplicare, ulterior, hotararea CSAT”.

SRI a adus oferit explicatii si u privire la necesitatea ofiterilor in cadrul ANAF: ” Specialisti militari din cadrul Serviciului Roman de Informatii au fost detasati la ANAF, la solicitarea acestei institutii. (…) Specialistii detasati au contribuit la cresterea gradului de expertiza analitica, la consolidarea unor mecanisme si proceduri de lucru unitare si, de asemenea, la asigurarea unor standarde superioare de integritate”.

 

Stiri pe aceeasi tema

Un avion romanesc Blue Air, care cirula de la Constanta la Paris, a fost interceptat in spatiul aerian al Ungariei

Ioana Badulescu

In Ziua Invierii, Hristos semneaza in numele tau contractul vesniciei, a spus in noaptea de Pasti Mitropolitul Ioan al Banatului

Cristiana Petrariu Bota

Catalin Flutur, varul lui Gheorghe Flutur, audiat la DNA pentru fapte de coruptie

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult