SRI
Social

Ofiterii SRI ne vor pazi obligatoriu de teroristi in fiecare avion inmatriculat in Romania

SRI va avea câte un ofiter în fiecare avion înmatriculat în România. Într-un anonimat perfect, ofiţerii SRI ne vor păzi obligatoriu de terorişti la altitudinea de 10.000 de metri, potrivit unui proiect de lege iniţiat de opt senatori şi deputaţi care doresc modificarea şi completarea Legii privind prevenirea şi combaterea terorismului, noteaza Adevarul.

Dacă legea va intra în vigoare, luptătorii ce reprezintă ultima linie de apărare împotriva unui act terorist care vizează o aeronavă aflată în zbor, vor asigura, din oficiu, securitatea tuturor avioanelor înmatriculate în România. De acelaşi regim vor avea parte şi cursele de linie care aparţin companiilor aeriene licenţiate de autorităţile de la Bucureşti.

Interesant este că, în acest domeniu, România are o vastă experienţă, la Bucureşti existând unul din cele trei centre de pregătire a „Şerifilor aerului” la nivel European. Alte două mai sunt în Germania şi Polonia.

Cursanţii nu sunt luaţi de la zero, ei fiind selectaţi din rândul ofiţerilor din trupele antitero. Cursurile se fac pe două secţiuni. Modulul de bază durează cinci săptămâni, iar cei care îl promovează accesează partea de training avansat care durează patru săptămâni.

În principal ofiţerii trebuie să ajungă să folosească arma foarte rapid (timpul este vital în cazul unui atac terorist) şi extrem de precis. Pentru a ajunge la aceste performanţe, la cursuri, elevii trag zilnic cel puţin 300 de cartuşe cu arma din dotare, un pistol Glock.

Stiri pe aceeasi tema

Sfintirea Catedralei neterminate si fara aviz ISU, strategie politica pentru BOR ca sa-si reitereze influenta in societatea romaneasca?

Ioana Badulescu

Scoli si licee inchise in Bucuresti vineri, 23 martie, din cauza ninsorilor. Firea: Este o decizie responsabila pe care mi-o asum

Ioana Badulescu

Barbatii care isi bat nevestele risca 7 ani de inchisoare

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult