Bursa de Valori Bucuresti
Economie

OIL Terminal, acuzata ca ar fi manipulat piata bursiera din Romania

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a demarat o investigatie privind posibilile informatii false transmise de catre compania de stat OIL Terminal (OIL), prin care ar fi dus la o manipulare a pietei bursiere. Se pare ca Oil Terminal este acuzata de o posibila manipulare a pietei.

Compania a declarat pe data de 15 februarie ca ar fi raportat un profit de un milion de lei, moment in care pretul actiunilor ar fi scazut cu 15%. O luna mai tarziu, profitul net declarat ar fi fost de 6.5 milioane de lei.

Administrator independent in cadrul Consiliului de Administratie al Oil Terminal, Dan Barbulescu considera ca prin transmiterea de informatii false poate exista riscul de manipulare a pietei. Acesta mai transmite ca ASF ar trebui sa demareze o investigatie in acest caz.

Sorin Ciutureanu, directorul general al Oil Terminal a declarat ca societatea a avut in luna februarie o raportare prudenta a profitului pe 2015 si constituirea unui provizion de mediu pentru un proiect de decontaminare.

Din cauza faptului ca proiectul nu a mai inceput, banii au trecut in profitul pentru luna martie. Astfel, Ciutureanu explica diferenta foarte mare dintre profitul preliminat pe 2015 din luna februarie si cel din luma martie.

Stiri pe aceeasi tema

OTP Bank Romania a anuntat oficial ca a cumparat Banca Romaneasca

Delia Ion

Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal, aprobate de Guvern. S-a facut o modificare la impozitul pe veniturile microintreprinderilor

Ioana Badulescu

Profructta si-a dublat vanzarile de sucuri naturale fabricate la Campulung Muscel

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult