6.2 C
România
17 octombrie 2021
Olguta Vasilescu, retinuta pentru mita in campanie
Politica

Olguta Vasilescu a fost retinuta pentru luare de mita si spalare de bani in campania electorala

Olguta Vasilescu, primarul municipiului Craiova, a fost retinuta, miercuri, de procurorii DNA pentru luare de mită si spalare de bani. Procurorii DNA sustin ca vicepresedintele PSD, Olguta Vasilescu, a determinat mai multi oameni de afaceri, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, sa efectueze diverse sponsorizari cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova.

Concret, Olguța Vasilescu a solicitat oamenilor de afaceri (direct sau indirect) care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

„În cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. ‘Donațiile’ respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Într-un context diferit, în cursul anului 2014, inculpata Vasilescu Lia Olguța a pretins și primit de la mai mulți oameni de afaceri, pentru și printr-o asociație non profit, cu titlu de mită, suma totală de 544.209, 33 lei, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle sale de serviciu.

Te-ar putea interesa si: Sebastian Ghita nu poate fi retinut si nici arestat de DNA, a decis Camera Deputatilor

Concret, în perioada respectivă, inculpata Vasilescu Lia Olguța, direct sau prin intermediari, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, a solicitat oamenilor de afaceri care aveau în derulare contracte cu Primăria Craiova, să efectueze sponsorizări către asociația reprezentată de inculpata Popescu Elena Daniela, în vederea efectuării unor lucrări de reabilitare a fațadelor unor clădiri din municipiul Craiova.

Oamenii de afaceri au acceptat solicitările formulate de inculpata Vasilescu Lia Olguța în considerarea atribuțiilor pe care aceasta le avea în calitate de primar, pentru a nu întâmpina din partea edilului dificultăți în buna desfășurare a contractelor, în efectuarea plăților și în recepționarea lucrărilor.

De asemenea, edilul a beneficiat în mod direct de avantaje nepatrimoniale constând în acumularea de capital electoral, aspecte invocate deja în spațiul public într-o emisiune televizată din data de 02 martie 2016″, precizează DNA intr-un comunicat.

Stiri pe aceeasi tema

Razvan Mironescu organizeaza o actiune de promovare a sportului in randul elevilor din Sectorul 6

Cristiana Petrariu Bota

Dancila, despre declaratia sa legata de „autisti”: Nu am vrut sa fac nicio analogie. O sa le spun organizatiilor ca nu a fost intentia mea

Ioana Badulescu

Ponta cere DNA sa inceapa urmarirea penala impotriva lui Klaus Iohannis

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult