Olimpicii romani, medaliati la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota august 7, 2015 16:38

Olimpicii romani, medaliati la Olimpiada Internationala de Astronomie si Astrofizica

Olimpicii români, participanți la cea de-a IX-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie și Astrofizică (27 iulie – 4 august, Indonezia), au obținut două medalii de argint, șase medalii de bronz și două mențiuni, România ocupând locul 5 (din 41) în clasamentul pe națiuni. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației și Cercetării Științifice transmis presei, medaliile de argint au revenit lui Dan-Ștefan Eniceicu și Tudor Costel Crețu, ambii elevi în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.

Medaliile de bronz au intrat în posesia elevilor Tudor Suciu și Paul-Andrei Draghiș, absolvenți ai Colegiului Național “Vasile Lucaciu” din Baia Mare, respectiv Anca Drăgulescu, Răzvan-Octavian Radu (clasa a IX-a), Iuliana-Camelia Nițu (clasa a X-a) și Andrei-Cătălin Răduc (clasa a XI-a), toți elevi la Liceul Internațional de Informatică din Capitală.

Mențiunile au fost obținute de Cosmin Andrei (clasa a IX-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Codrin Paul Oneci (clasa a XI-a/Liceul Teoretic “Grigore Moisil” din Timișoara).

Conducătorii celor două echipe au fost conf.univ.dr. Cristian Pîrghie (Universitatea “Ștefan cel Mare” din Suceava), prof.dr. Petru Crăciun (inspector de specialitate la ISJ Suceava) și prof. Anca Marian (Colegiul Național “Inochentie Micu Klein” din Blaj, județul Alba).

Ministerul menționează că și lotul Marii Britanii, prezent pentru prima dată la această competiție, a fost coordonat de fostul olimpic internațional român, Sandor Kruk.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.