OMS ar fi recomandat mentinerea suspendarii tuturor competitiilor internationale pana la sfarsitul anului 2021

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 22, 2020 11:41

OMS ar fi recomandat mentinerea suspendarii tuturor competitiilor internationale pana la sfarsitul anului 2021

Pandemia de coronavirus ar putea avea efecte pe termen lung pentru sport. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) ar fi recomandat mentinerea suspendarii tuturor competitiilor internationale pana la sfarsitul anului 2021, potrivit publicatiei braziliene Veja. 

Propunerea OMS pare inacceptabila, insa este cat se poate de serioasa, noteaza presa braziliana. Potrivit jurnalistilor din America de Sud, sedinta a fost controversata si a durat doua ore si jumatate, nu o ora, asa cum era preconizat.

In urma informatiilor prezentate de doi epidemiologi de la OMS, organizatia ar fi concluzionat ca aceasta restrictie e cea mai buna solutie.

Pe baza unui studiu privind riscurile noilor valuri de contagiune pentru anul viitor, cei doi medici au prezentat scenariile probabile, care nu suna foarte bine.

UEFA a negat insa ca ar fi primit aceasta recomandare. Totodata, OMS nu are nicio influenta asupra calendarului sportiv, iar forul european nu are vreo obligatie sa respecte sugestiile primite.

Dupa prezentarea celor doi medici, discutia a continuat intre UEFA si cluburile participante. Potrivit surselor din Brazilia, cele mai importante campionate din Europa au pierdut deja 4,1 miliarde de euro de pe urma intreruperilor cauzate de pandemie.

”Colapsul ar fi inevitabil daca nu se reiau competitiile”, mai noteaza jurnalistii brazilieni, care sustin ca nu s-a ajuns la un consens. Unele cluburi nu sunt de acord sa joace cu spectatori in perioada imediat urmatoare, pentru ca asa ar creste riscul infectarii jucatorilor.

Dupa teleconferinta, UEFA a dat un comunicat privind competitiile nationale: ”S-a recomandat clar disputarea finalului de sezon in campionatele si cupele interne. Totusi, se iau in calcul si situatiile speciale, in cazul ligilor care vor fi oprite definitiv”.

loading...
loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.