Breaking News

OMS avertizeaza: Daca nu aplicam toate masurile contra pandemiei concomitent este „foarte probabil” sa ajungem la 2 milioane de morti

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a transmis un avertisment dur potrivit caruia este „foarte probabil” sa ajungem la 2 milioane de morti, daca nu aplicam toate masurile contra pandemiei de coronavirus concomitent. Nu este vorba numai de a testa, de a acorda ingrijiri medicale, de a aplica distantarea sociala si de a dezvolta vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri in acelasi timp, a precizat directorul pentru situatii de urgenta al OMS, Michael Ryan, potrivit BBC.

„Daca nu facem tot ce este posibil, numarul despre care vorbiti (2 milioane – n.r.) nu este numai de luat in calcul, dar din nefericire foarte probabil”, a declarat directorul pentru situatii de urgenta al OMS, Michael Ryan, in cadrul unei conferinte de presa.

„Daca nu continuam sa facem mai mult, sa evoluam, in natura, scara si intensitatea cooperarii noastre, atunci da, vom avea in fata acest numar sau din nefericire unul chiar mai ridicat. Timpul actiunii este acum”, a adaugat Ryan.

„Nu este vorba numai de a testa si trasa, nu numai de a acorda ingrijiri medicale, nu numai de a aplica distantarea sociala, nu numai de a lucra la vaccinuri, ci de a face toate aceste lucruri in acelasi timp”, a afirmat Ryan.

Pandemia de COVID-19, care a inceput la sfarsitul lui 2019 in China, este pe cale sa atinga in zilele urmatoare pragul de un milion de morti.

Potrivit ultimului bilant intocmit de AFP, vineri la ora 11.00 GMT, cel putin 984.068 de persoane murisera in lume de COVID-19.

Peste 32.298.410 de cazuri de infectare au fost oficiale diagnosticate in lume, dar numarul infectiilor este considerat chiar mai mare, intrucat numeroase persoane nu apar in evidentele oficiale.

SUA sunt tara din lume cea mai grav lovita, cu 202.827 de morti. Apoi urmeaza Brazilia, cu 139.808 de morti, India, cu 92.290 de morti, Mexic (75.439 morti) si Regatul Unit (41.902).

Stiri pe aceeasi tema

Ministrul Economiei: Din 15 aprilie vom putea produce suficiente masti sa ajunga la populatie si la medici

Cristiana Petrariu Bota

Suspiciune de coronavirus in Romania! O persoana care s-a intors recent din China se afla sub monitorizare la Spitalul din Bacau

Cristiana Petrariu Bota

Romania are nevoie de o strategie nationala de preventie a suicidului. Unde au gresit negociatorii si televiziunile in cazul sinucigasei din Bucuresti

Cristiana Petrariu Bota

Lasa un comentariu

Prin continuarea navigării pe hotweek.ro, confirmaţi că acceptaţi utliizarea fişierelor tip cookies sau tehnologii asemănătoare pentru a analiza traficul şi a vă propune funcţionalităţi sociale, conţinut şi eventuale publicităţi personalizate. Accept Mai mult