OMS: Coreea de Nord, una dintre putinele tari din lume care nu a raportat niciun caz de coronavirus, da asigurari ca face testari

Cristiana Petrariu Bota
By Cristiana Petrariu Bota aprilie 8, 2020 16:14

OMS: Coreea de Nord, una dintre putinele tari din lume care nu a raportat niciun caz de coronavirus, da asigurari ca face testari

Coreea de Nord,  una dintre puţinele ţări din lume care nu a semnalat niciun caz de coronavirus, dă asigurări că efectuează în continuare teste de depistarea a SARS-CoV-2 şi că a plasat 500 de persoane în carantină – ca măsură de precauţie -, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii, citată de Reuters. 

OMS, care precizează că primeşte săptămânal bilanţuri de la Ministerul nord-coreean al Sănătăţii, estimează că această ţară izolată are capacitatea de a depista SARS Cov-2 într-un laborator de referinţă din Phenian.

”La data de 2 aprilie, 709 de persoane – 11 străinii şi 698 de cetăţeni – au fost testate de covid-19. Nu există niciun caz confirmat de covid-19. Sunt 509 de persoane în carantină – doi străini şi 507 de cetăţeni”, a răspuns marţi unui e-mail Reuters reprezentantul OMS în Coreea de Nord, dr. Edwin Salvador. ”De la 31 decembrie, 24.842 de persoane au ieşit din carantină, între care 380 de străini”, a adăugat el.

Potrivit OMS, 206 ţări şi teritorii au înregistrat contaminări. Numai Coreea de Nord, Lesotho, Tadjikistan, Turkmenistan şi Yemen nu au raportat până în prezent niciun caz. Unii experţi se îndoiesc de faptul că Nordul, care se învecinează cu China, ”leagănul” epidemiei, şi cu Coreea de Sud, una dintre cele mai afectate ţări în Asia, nu a depsistat nicio infecţie.

 

loading...

Comentarii

Nu sunt comentarii!

Fii primul care adauga unul.