Bilantul deceselor din cauza COVID-19 in Romania a ajuns la 318. Printre dintre ultimele cazuri, un barbat recent intors din Marea Britanie, fara boli asociate
Breaking NewsIT/Stiinta

OMS: Speram sa punem capat pandemiei de coronavirus in mai putin de doi ani

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si-a exprimat speranta ca pandemia de COVID-19 sa fie mai scurta decat gripa spaniola din 1918 care a durat mai putin de doi ani, a declarat vineri seful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, daca lumea se uneste si reuseste in cautarea unui vaccin, transmite Reuters.

OMS a fost mereu prudenta in a avansa estimari privind durata pandemiei atata timp cat nu exista un vaccin cu eficienta dovedita.

Tedros a spus ca in cazul gripei spaniole din 1918 „au fost necesari doi ani pentru a-i pune capat”.

„Iar in situatia in care ne aflam acum, cu mai multa tehnologie, cu mai multa conectivitate, virusul a avut o sansa mai buna de raspandire, se poate misca repede pentru ca suntem mai conectati acum”, a declarat el in cadrul unei briefing de presa de la Geneva.

„Dar in acelasi timp avem si tehnologia, si cunostintele pentru a-i pune capat. Deci avem un dezavantaj al globalizarii, apropierii, conectivitatii, dar si un avantaj al tehnologiei mai”, a argumentat el.

„Asa ca speram sa punem capat pandemiei in mai putin de doi ani”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

 

Romania economy

Copy video url
Play / Pause
Mute / Unmute
Report a problem
Language
Mox Player
ADVERTISEMENT


El a facut apel la „unitate nationala” si „solidaritate globala”.

„Aceasta este cu adevarat cheia utilizarii instrumentelor disponibile la maximum si sa speram ca vom beneficia de instrumente aditionale, precum un vaccin”, a adaugat el.

Peste 22,81 de milioane de oameni au fost infectati cu noul coronavirus la nivel global, iar 793.382 de oameni au murit din cauza pandemiei, potrivit unui bilant al Reuters.

 

Articole asemănătoare

Cele trei nume aflate in carti la Cotroceni pentru propunerile de premier

Lucy Ionesco

Romania a blocat declaratia UE privind condamnarea mutarii ambasadei SUA la Ierusalim. Confirmarea vine de la MAE

Ioana Badulescu

Presedintele Societatii Romane de Microbiologie: Saptamana viitoare vor fi sute de persoane infectate cu coronavirus

Lucy Ionesco